Dimecres 01 de maig de 2024
|
00:47 H
Creixen els abonaments en telefonia mòbil.
Creixen els abonaments en telefonia mòbil. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Increment del 14,3% en telefonia mòbil al setembre

Andorra la Vella.- Els abonaments per servei durant el mes de setembre s'han situat en 51.327 abonats als serveis de telefonia fixa, 120.466 abonats als serveis de telefonia mòbil i 41.090 abonats a internet de banda ampla. Segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, aquestes dades suposen una variació percentual positiva de l'1,9% respecte al mes de setembre de l'any anterior en telefonia fixa i del 14,3% en telefonia mòbil. Quant als abonats a internet de banda ampla, també es registra una variació percentual positiva del 2,9%.

Pel que fa als abonats en telefonia fixa, destaca la variació percentual positiva en abonaments a canals de xarxa de veu corporativa, amb un 6% més respecte al mes de setembre de l'any anterior. En telefonia mòbil, destaca la variació percentual positiva en prepagament, amb un 34,3% més. Aquest increment suposa el 64% del creixement anual dels abonaments a telefonia mòbil.

De gener a setembre d'aquest any, en comparació amb el mateix període de l'any anterior, tant la telefonia fixa, com la telefonia mòbil i l'internet de banda ampla presenten variacions percentuals positives del 2,1%, del 16,4% i del 3,2% respectivament. La modalitat de prepagament creix un 46,9% respecte al mateix període de l'any anterior i suposa el 70,6% de l'increment de les dades de telefonia mòbil.

Quant als abonaments per servei, les dades mitjanes dels darrers dotze mesos se situen en 51.020 abonats per a la telefonia fixa, és a dir, una variació percentual positiva del 2,1% respecte al període anterior. Pel que fa a la telefonia mòbil, se situen en 115.682 abonats, reflectint una variació percentual positiva del 17,3%. A l'últim, l'internet de banda ampla se situa en 40.864 abonats, mostrant una variació percentual també positiva del 3,4%.

Tràfic telefònic sense internet

D'altra banda, el tràfic telefònic en minuts sense internet durant el mes de setembre se situa en 11,96 milions, equivalent a una variació percentual negativa del 6% respecte al mes de setembre de l'any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 8,14 milions de minuts (un 5,7% menys respecte a l'any anterior), mentre que el tràfic internacional ha estat de 3,82 milions de minuts (un 6,7% menys respecte a l'any anterior).

Durant els primers nou mesos de l'any, en comparació amb el mateix període del 2022, hi ha una variació percentual negativa del 7,9% en el tràfic telefònic en minuts sense internet. Això és degut al fet que el tràfic nacional i l'internacional tenen una variació negativa del 7,9% cadascun.

Quant a les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, el tràfic telefònic en minuts sense internet se situa en 154,57 milions, el que representa una variació percentual negativa del 9% respecte al mateix període anterior. Pel que fa al tràfic nacional, els minuts han estat de 103,73 milions (un 8,9% menys respecte al mateix període de l'any anterior) i, pel tràfic internacional, els minuts han estat de 50,84 milions (un 9% menys respecte al mateix període de l'any anterior).

Tràfic per internet en GB

Finalment, el tràfic per Internet en GB durant el mes de setembre se situa en 10,93 milions de GB, reflectint una variació percentual negativa del 0,4% respecte al mateix mes de l'any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 3,37 milions de GB, un 30,9% del total i equivalent a un 8,5% menys respecte al mes de setembre del 2022. Pel que fa al tràfic internacional, ha estat de 7,55 milions de GB, un 69,1% del total i equivalent a un 3,8% més respecte al mateix mes del 2022. Cal destacar la variació del tràfic per Internet mòbil, que aquest mes augmenta un 84% respecte al mes de setembre del 2022.

Durant els primers nou mesos de l'any, en comparació amb el mateix període del 2022, hi ha hagut una variació percentual positiva en el tràfic per internet del 4,5%: el tràfic nacional ha tingut una variació negativa del 3,3%, el tràfic internacional una variació positiva del 8,7% i el tràfic per internet mòbil una variació, també positiva, del 82,8%.

Quant a les dades acumulades dels darrers dotze mesos, el tràfic per internet en GB se situa en 133,79 milions de GB, fet que equival a una variació percentual positiva del 5,4% respecte al període anterior.

Notícies relacionades