Dissabte 04 de maig de 2024
|
02:29 H
L'oficina comercial d'Andorra Telecom.
L'oficina comercial d'Andorra Telecom. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Caiguda del tràfic telefònic mentre l'ús d'internet augmenta un 16,2%

Andorra la Vella.- El tràfic telefònic en minuts sense internet durant el mes de març s'ha situat en 12,5 milions, el que representa una variació percentual negativa del 13,6% respecte al mateix mes de l’any anterior. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 8,30 milions de minuts (66,4% del total i equivalent a un 13,6% negatiu respecte a l’any anterior), mentre que el tràfic internacional ha estat de 4,20 milions de minuts (33,6% del total i un 13,6% negatiu respecte a l’any anterior).

Així mateix, segons publica aquest dilluns el departament d'Estadística, el tràfic per internet en GB durant el mes de març ha arribat als 14,05 milions de GB, fet que representa una variació percentual positiva del 16,2% respecte al mateix mes de l’any anterior.

En termes generals, per tant, s’observa una clara disminució de l’ús del tràfic telefònic de veu tant nacional com internacional, que es tradueix en un augment constant de l’ús d'internet i, de manera molt destacada, del tràfic mòbil.

D'altra banda, els abonaments per servei durant el mes de març s'han situat en 52.178 abonats als serveis de telefonia fixa, 122.380 abonats als serveis de telefonia mòbil i 43.667 abonats a internet de banda ampla. Aquestes dades suposen una variació percentual positiva del 2,1% respecte del mes de març de l’any anterior en telefonia fixa i del 4,3% en telefonia mòbil. Quant als abonats a internet de banda ampla, també es registra una variació percentual positiva, del 6,1%, respecte al mateix mes de l’any anterior.

 

 

Notícies relacionades