Dimarts 10 de setembre de 2024
|
09:06 H
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dijous.
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dijous. (Foto: SFG)
Sector públic

El Govern posa en marxa una nova campanya per fer front a la precarietat energètica

Andorra la Vella.- Garantir els recursos adients a aquelles persones o famílies que no puguin assumir la despesa econòmica per fer front a les necessitats energètiques de la seva llar durant els mesos de més fred. Aquest és l'objectiu de la campanya contra la precarietat energètica, que per al període 2023-2024 comença l'1 de novembre i finalitzarà el 30 d'abril. Aquest temps, però, es pot veure incrementat en funció de la situació meteorològica. La present és la 8a campanya contra la precarietat energètica, que es va iniciar a la temporada 2016-2017.

En aquest marc, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha presentat aquest dimecres el balanç de la passada campanya 2022-2023, quan es van atendre 112 famílies, una xifra que engloba un total de 228 persones beneficiàries. Pel que fa a les tipologies de famílies amb més pes, es destaca que 50 van ser famílies unipersonals; 42 famílies monoparentals; 6 parelles i 6 famílies nuclears.

La campanya 2022-2023 ha comportat una despesa de 58.603,93 euros, el que representa una despesa mitjana de 523,25 euros per família. Aquest pressupost suposa un decrement en comparació amb la campanya del 2021-2022, que es va tancar amb un cost total de 66.292,52 euros i 517,91 euros per família (s'hi van atendre 128 famílies, que representaven 254 persones).

Entrant al detall de l'ajut, aquest ha permès assumir la despesa de consum energètic de les famílies que no hi podien fer front, sigui electricitat, gasoil, o altre tipus d'energia. Les actuacions han estat realitzades des del departament d'Afers Socials, i més concretament des del Servei d'Atenció Immediata de l'Àrea d'Atenció a les Persones i les Famílies.

Per a la detecció de les famílies que podrien formar part de la campanya, com en les edicions anteriors, s'ha dut a terme un estudi per part dels treballadors socials d'atenció primària –ubicats a les diferents parròquies– dels usuaris que són objecte de seguiment social i que podien ser susceptibles de trobar-se en risc potencial de precarietat energètica.

En paral·lel, i de manera simultània, s'ha coordinat aquesta actuació amb les altres àrees del departament d'Afers Socials (àrea d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats, àrea de Polítiques d'Igualtat, àrea de Promoció a l'Autonomia Personal i àrea de Serveis Sociosanitaris) per fer igualment un estudi i diagnòstic de les famílies que atenen, i en cas de valorar una situació de precarietat incloure-les a la campanya contra la precarietat energètica i prendre les actuacions oportunes.

Notícies relacionades