Dissabte 27 d'abril de 2024
|
11:35 H
La conferència sobre els fons d'inversió a càrrec de l'analista de Fons Externs de Creand Crèdit Andorrà, Sheila Toledo.
La conferència sobre els fons d'inversió a càrrec de l'analista de Fons Externs de Creand Crèdit Andorrà, Sheila Toledo. (Foto: M. R.)
L'analista de Fons Externs de l'entitat, Sheila Toledo.
L'analista de Fons Externs de l'entitat, Sheila Toledo. (Foto: M. R.)
La conferència sobre els fons d'inversió a càrrec de l'analista de Fons Externs de Creand Crèdit Andorrà, Sheila Toledo.
La conferència sobre els fons d'inversió a càrrec de l'analista de Fons Externs de Creand Crèdit Andorrà, Sheila Toledo. (Foto: M. R.)
Sector financer

La diversificació, el principal avantatge dels fons d'inversió

Andorra la Vella.- Creand Crèdit Andorrà ha donat aquest dijous el tret de sortida al segon cicle d'educació financera amb una conferència sobre els fons d'inversió que ha anat a càrrec de l'analista de Fons Externs de l'entitat, Sheila Toledo. L'experta ha detallat que un dels principals avantatges dels fons d'inversió és la diversificació, ja que el fet d'incloure molts actius financers el que fa és "diversificar el risc de mercat".

Durant el col·loqui, que ha estat moderat pel gestor de Carteres Flexibles i Renda Variable, Robert Sanz, Toledo ha exposat les diferents tipologies de fons d'inversió, amb més o menys risc, així com els criteris que cal tenir en compte a l'hora de seleccionar-ne uns o altres en funció del perfil de cada persona.

A banda de la diversificació, Toledo també ha destacat la importància que els fons d'inversió siguin gestionats per professionals, els quals ajuden a orientar els clients segons les necessitats. "Cadascun dels objectius que tinguis amb els teus estalvis tindran un fons d'inversió per arribar a assolir-los", ha manifestat.

Tot i això, l'experta ha alertat que, com en qualsevol operació, "no hi ha cap actiu financer que sigui segur", malgrat que, precisament, "els avantatges el que fan és minimitzar el risc d'invertir en aquesta tipologia d'actius". En aquest sentit, ha destacat la importància de què, com a client, s'han de conèixer quins són els objectius a complir "i quin és el teu perfil de risc: si ets capaç d'assumir molta volatilitat o si, per contra, vols més tranquil·litat a l'hora d'invertir".

Així mateix, ha posat en relleu que és cabdal "moure els diners", especialment en un moment com l'actual amb "una inflació tan elevada". Per tant, ha advocat perquè els objectius a l'hora d'invertir no es fixin només en cobrir la despesa que genera la inflació sinó "assegurar-te una renta per a la teva jubilació".

El cicle d'educació financera, que es va inaugurar al setembre de l'any passat, vol aproximar els principals conceptes financers al públic en general, amb l'objectiu d'acompanyar a clients i usuaris en la presa de decisions de productes i serveis bancaris i d'inversió. En la primera edició, experts de l'àrea d'Inversions de Creand van parlar en tres conferències sobre els conceptes bàsics per invertir amb èxit, les claus per invertir en borsa i com obtenir beneficis invertint en renda fixa.

Notícies relacionades