Dissabte 27 de juliol de 2024
|
12:01 H
Els treballadors del servei de missatgeria.
Els treballadors del servei de missatgeria. (Foto: M. F.)
Els treballadors de recollida de piles a punt de sortir a fer la feina.
Els treballadors de recollida de piles a punt de sortir a fer la feina. (Foto: M. F.)
Els nous expositors per a botigues amb els productes Ilú.
Els nous expositors per a botigues amb els productes Ilú. (Foto: M. F.)
Un treballador de la línia de destrucció de documentació.
Un treballador de la línia de destrucció de documentació. (Foto: M. F.)
Una treballadora elaborant un dels productes Ilú.
Una treballadora elaborant un dels productes Ilú. (Foto: M. F.)
Productes de la marca Ilú.
Productes de la marca Ilú. (Foto: M. F.)
Decoracions de la Nadal de la marca Ilú.
Decoracions de la Nadal de la marca Ilú. (Foto: M. F.)
RSC

I&I serveis, una empresa especial i en constant evolució

Sant Julià de Lòria.- I&I serveis va ser creada el 2019 com a alternativa a la inserció laboral ordinària, es tracta de l'empresa d'inclusió sociolaboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell que facilita que les persones amb discapacitat s'insereixin al món laboral rebent el suport "individual" i l'entorn "protegit" que necessiten. Actualment, tenen treballant 79 persones en algunes de les cinc línies de negoci que ofereixen. "Com a empresa volem ser competitius i oferir productes i serveis que qualitat, per poder ser sostenibles i garantir els llocs de treball", d'aquesta manera defineix la directora de l'àrea d'atenció sociolaboral de la fundació Dolors Martínez, la filosofia de l'empresa i detalla que precisament per aquest motiu estan sempre innovant i pensant en noves línies de treball i de productes i serveis per oferir als clients.

D'aquesta manera, en la línia de creació d'articles de decoració, de regals per a empreses o de marxandatge, entre d'altres, que es comercialitzen sota la marca Ilú, es treballa per ampliar els punts de venda "i arribar a les petites botigues", tal com explica Martínez, que afegeix que això es farà a través d'expositors més reduïts en grandària que podran exposar els productes Ilú i que s'aniran renovant en les diferents èpoques de l'any i també per oferir productes per als turistes, de manera que es puguin "ampliar les vendes", afegeix Joan Francesc Boncompte, responsable de l'empresa I&I Serveis. Aquesta ampliació, recorden, és "una constant per poder oferir més oportunitats" de contractar més gent. En el marc d'aquesta línia de treball s'estan oferint vint productes nous i s'han optimitzat els vells i s'ha posat en marxa un catàleg de productes en línia, la qual cosa facilita també la renovació constant i que aquesta nova informació arribi al client. A més s'està eliminant els plàstics de l'empaquetatge i dels expositors i reivindiquen que els productes s'elaboren íntegrament a les instal·lacions de Sant Julià de Lòria, per part de persones amb discapacitat, i que són respectuosos amb el medi ambient, ja que es treballa amb materials naturals o robes reciclades, uns valors que defensen que donen encara més sentit als productes que ofereixen. "És un producte maco, bo", la qual cosa fa que la gent els compri perquè els agrada. A més cal tenir en compte que l'objecte sempre passa per mans de persones amb discapacitat, defensa Boncompte. A finals d'octubre van ser presents a la Fira dAndorra la Vella i pel pont de la Puríssima se'ls podrà trobar a la fira de Nadal d'Ordino, a més, estan presents a Andorra 2000, Pyrénées, CCA i Epizen.

Pel que fa a la línia de treball centrada en la destrucció de documentació es treballa a assolir convenis amb empreses per tal de professionalitzar aquesta línia i tenir encara "més feines" que les empreses els encarreguin.

"La idea és anar professionalitzant les línies" i fins i tot poder-ne posar en marxa de noves si es detecten oportunitats de negoci. Per això Boncompte destaca que s'està "donant una volta al que es fa" i s'està "constantment buscant la professionalització" com en el cas de la destrucció de documents.

Entrant al detall de cadascuna de les línies, tenim que a la de creació d'articles hi treballen sis persones. Pel que fa a la de missatgeria, reciclatge, repartiment de publicitat, recollida de piles o missatgeria en general i en la de destrucció de documentació confidencial hi treballen cinc persones. En aquesta línia destaca que darrerament s'ha signat un conveni amb la CASS per a la recollida de fulls groc de les farmàcies, una feina que va començar al setembre. Pel que fa a la línia de càtering, Bdegust hi ha una persona fixa i altres 6-8 que estan formades i que poden donar suport cada vegada que aquest servei es requereix per part d'un client. D'aquesta manera, compten amb la formació necessària per poder dur a terme aquest servei d'àpats, per exemple, han fet formacions a Vatel per servir i també de manipulació d'aliments. Es tracta de persones que estan inserides en altres línies, però que s'activen quan hi ha una demanda específica, ja que els encàrrecs en aquesta línia fluctuen. Altres 50 persones es troben fent suports a empreses a través de contractes de prestacions de serveis i així duen a terme tasques tan diverses com neteja, comerç, restauració o administratius. Ara com ara no hi ha cap persona en llista d'espera perquè no se li pugui oferir una feina, tal com destaca Martínez, que subratlla les diferents fases del procés d'inserció laboral, ja que es duu a terme una valoració, una selecció i una adaptació i intermediació perquè aquestes persones puguin dur a terme les seves tasques en un entorn protegit i la seva inserció sigui un èxit.

De fet, valoren que les empreses els van a buscar o bé des d'I&I Serveis se cerquen empreses que puguin oferir un lloc de treball a les persones amb discapacitat. "La resposta és sempre molt positiva", defensa la directora de l'àrea d'atenció sociolaboral que destaca que tothom assenyala que incorporar a una persona amb discapacitat a l'empresa aporta molts beneficis com per exemple que "millora l'ambient de treball".

Notícies relacionades