Divendres 03 de maig de 2024
|
22:40 H
Alguns dels productes que I&I Serveis ha preparat per a Sant Jordi.
Alguns dels productes que I&I Serveis ha preparat per a Sant Jordi. (Foto: M. F.)
Alguns dels productes que I&I Serveis ha preparat per a Sant Jordi.
Alguns dels productes que I&I Serveis ha preparat per a Sant Jordi. (Foto: M. F.)
RSC

Uns productes de Sant Jordi amb un segell personal molt important

Tots i cadascun dels productes que I&I Serveis (l'empresa d'inclusió sociolaboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell) posarà a la venda aquest Sant Jordi hauran passat per les mans dels seus treballadors.

Sant Julià de Lòria.- Tots i cadascun dels productes que I&I Serveis (l'empresa d'inclusió sociolaboral de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell) posarà a la venda aquest Sant Jordi hauran passat per les mans dels seus treballadors. Darrere hi ha, per tant, el 'segell' personal, l'empremta de les diferents persones que treballen en aquesta empresa i que aquests dies enllesteixen els diferents articles que trobarem per Sant Jordi en diferents fires o punts de venda. De fet, Sant Jordi és juntament amb Nadal una de les campanyes més fortes per a I&I i ja fa molts dies que una desena de persones treballen per tenir-ho tot a punt per a dimarts.

Aquest any els articles que s'han preparat, a més, són encara més especials, ja que un dels treballadors, que té una habilitat especial amb el dibuix, tal com explica el monitor Jose Soto, ha estat l'encarregat de fer els sis dissenys que lluiran les sis tasses noves que es posaran a la venda. Altres novetats seran un clauer, nous punts de llibre fets amb fusta i imants per a les neveres en forma de flor. A més, es podran trobar altres 'clàssics' d'aquesta diada, com les xapes o els productes fets amb feltre.

Tal com posen en relleu Soto i Joan Francesc Boncompte, responsable de l'empresa I&I Serveis, el que s'intenta és "aprofitar les capacitats" de tots els treballadors, de tal manera que es puguin sentir motivats per la feina que fan i aquesta estigui totalment adaptada a les seves necessitats i habilitats. És per aquest motiu que quan van saber que un dels usuaris tenia una especial capacitat pel dibuix se li va encomanar el disseny de les tasses que es posaran a la venda per Sant Jordi. És la primera vegada que es fa un encàrrec "tant específic" a un dels empleats i el resultat ha estat molt satisfactori, tal com indiquen els responsables.

Les fires de Sant Jordi de la plaça del Poble d'Andorra la Vella, de Sant Julià de Lòria i de la Massana i els punts de venda solidaris a Pyrénées i CCA seran els llocs en què es podran trobar aquests articles, a més del catàleg virtual amb què compta l'empresa d'inclusió sociolaboral. A Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria hi seran presents durant tot el dia treballadors d'I&I. Soto i Boncompte valoren que "la venda directa per a ells és molt engrescadora, ja que veuen que els productes que fan tenen sortida" i agraden als clients finals.

A banda d'aquesta producció per a la venda per al gran públic, han estat diverses les empreses que han fet encàrrecs específics a l'empresa, per tal de tenir un detall especial per a aquest Sant Jordi. Des d'I&I Serveis recorden que quan reben una comanda han de valorar si hi poden donar resposta, ja que han de tenir molt en compte la capacitat productiva del personal i també el funcionament de l'empresa, és a dir, que certs volums o certs encàrrecs no es poden atendre.

I si bé Sant Jordi i Nadal són les dues campanyes fortes per a I&I Serveis, ja que a banda dels productes que comencen a elaborar mesos enrere reben, com s'ha esmentat, molts encàrrecs, als responsables del projecte els agradaria que la feina estigués més repartida al llarg de l'any i també que certes comandes els poguessin arribar amb més antelació per poder-hi donar resposta. I és que cal tenir en compte que la feina dels treballadors s'ha d'adir també a un ritme determinat. Així, Soto detalla que cada empleat duu a terme una determinada feina en funció del seu perfil "i les seves capacitats". A més, també es té en compte que no tots treballen la mateixa quantitat d'hores. És per això que el projecte en el qual treballen des de l'empresa d'inclusió sociolaboral és en uns petits estands que puguin estar en diferents indrets i que continguin els productes que normalment elaboren al taller de Sant julià de Lòria. A més, aquests estands podrien contenir productes específics relacionats amb certes dates com per exemple Meritxell o Tots Sants. D'aquesta manera, la producció estaria més repartida al llarg de l'any.

Notícies relacionades