Diumenge 12 de maig de 2024
|
13:02 H
Una de les obres de l'artista Javier Medina.
Una de les obres de l'artista Javier Medina. (Foto: )
Speaker's Corner

Un llenguatge pictòric pioner que trenca amb els conceptes estètics i conceptuals de la pintura tradicional

Andorra la Vella.- 'Metarealisme, un nou llenguatge pictòric', és el títol de la conferència que l'artista Javier Medina oferirà aquest dimecres 6 de desembre a l'hotel Roc Blanc en el marc del cicle Speakers'Corner i que servirà per presentar al públic andorrà un nou llenguatge pictòric pioner que trenca amb els conceptes estètics i conceptuals de la pintura tradicional. Medina explica que aquest estil "va més enllà de la realitat tangible" i que principalment es caracteritza per integrar una pintura d'una qualitat tècnica d'alt nivell, per ser un llenguatge "absolutament nou i original" i per no pertànyer a cap estil anterior conegut.

La jornada donarà el tret de sortida a partir de les 19.30 hores i consistirà en l'exposició de sis quadres d'entre un metre i mig i dos metres que permetran conèixer la pintura innovadora de l'artista. L'autor posa en relleu que el que veurà el públic "no són imatges reconegudes en aquesta tercera dimensió", sinó que es tracta d'imatges que mostren "paisatges que coexisteixen en altres realitats dimensionals".

Aquesta no serà la primera vegada que Medina exposi les seves obres davant del públic. De fet, ja ha protagonitzat mostres similars als Estats Units, en països d'Amèrica del Sud i també per diferents territoris d'Europa. Aquest nou llenguatge, explica, li ha permès "descobrir conceptes numèrics i matemàtics" i, per tant, la seva obra busca "vincular l'art i la ciència mitjançant una connexió que també és espiritual".

La mostra que es presenta aquest dimecres es complementa amb una projecció de quadres de petit format que se celebrarà, també al Roc Blanc, aquest 8 de desembre. En aquest cas, es tractarà de projectar una cinquantena de micropintures originals d'entre 2,5 i 3,5 centímetres que l'artista també elabora a partir del seu estil propi. Es preveu que l'artista ofereixi una petita xerrada al voltant del sentit de la seva obra.

Notícies relacionades