Dissabte 27 d'abril de 2024
|
09:48 H
Juanjo Roca, gerent The Butcher Society
Juanjo Roca, gerent The Butcher Society (Foto: )
Tendències

'La carn de Kobe no té rival en cap altra carn que no sigui japonesa'

Andorra la Vella. - Un dels productes gurmet que s'han colat, recentment, dins la secció d'alimentació de Pyrénées Andorra és la carn de kobe. De fet, des de fa uns dies, el centre comercial disposa en exclusiva dels productes que comercialitza The Butcher Society, entitat que gestiona Juanjo Roca junt amb el seu germà. Avui coneixem més al detall què és la carn de kobe i quines propietats i beneficis aporta sobre la nostra salut.

Per començar, què és la carn de Kobe?

La carn bovina de Kobe és la que prové d’animals mascles de raça Kuro-ge. Els vedells, per la carn Kobe, han de ser sacrificats al cap de 36 mesos i han d’estar criats a les granges de la regió de Hyogo. Aquesta carn ha de complir un gran nombre de requisits de qualitat, els més importants del mercat: Yield sore (rendiments de la canal), MQS (Meat Quality Score) i, el més famós, el BMS (Beef Marbling Score). La carn de Kobe està compresa entre BMS 6 i BMS 12, el màxim.

Quins són els mètodes de criança que rep el bestiar que ens dona la carn de Kobe?

La criança està fonamentada en la selecció genètica i l’engreixament amb estabulació i una alimentació molt controlada.

Quin tipus d’alimentació rep el bestiar?

Fonamentalment, els primers anys de vida, llet i pastures i, els últims 600 dies, gra. Tots els requisits de criança fan que el seu greix sigui baix saturat, es fongui a 32 graus i tingui un alt contingut umami o glutamat sòdic.

Què fa que la carn de Kobe sigui única en termes de textura i sabor?

El seu marbrejat, fins a un 56% de greix per quilo de carn al BMS 12.

Què pot esperar el consumidor a l’hora de degustar la carn de Kobe en comparació amb altres varietats de carn?

No té comparació, la carn de Kobe no té rival en cap altra carn que no sigui japonesa. Recentment, s’estan fent progressos a Austràlia o USA amb races Wagyu, però no han aconseguit el nivell d’excel·lència de Kobe beef.

Quins són els beneficis nutricionals de la carn de Kobe?

Alts graus de marbrejat, alta concentració d’umami... També és rica en àcids oleics i en omega-3 i 6, baixa en greixos saturats i té un punt d’olor refinat que, tot plegat, la fa la millor carn del món.

Com es prepara la carn de Kobe?

És molt senzill. Simplement, cal extreure els talls dels packs que trobaràs a Pyrénées, posar-los al damunt d’una superfície que no es cremi aplicar-hi la flama d’un bufador de cuina fins que quedi al punt desitjat. De seguida es veu com el greix es va fonent. Se li tiren unes escates de sal i, amb l’ajut d’uns palets xinesos, s’embolica i ja està a punt per degustar.

Notícies relacionades