Diumenge 28 d'abril de 2024
|
00:43 H
(Foto: )
Speaker's Corner

El sistema de disseny humà

El sistema de disseny humà és una ciència d'autoconeixement enunciada el 1987 que recull la saviesa dels darrers 4.000 anys de la humanitat i la connecta amb ciències molt més actuals com la física quàntica, la genètica i la biologia.

Aquesta poderosa eina pot explicar tota la sociologia humana: l'individu, la parella, la família, els dons professionals, l'organització de l'empresa, i el món de la infància.

Ser pare/mare és segurament la responsabilitat més gran que una persona pot assumir en aquesta vida; això provoca les pors més profundes que un ésser humà pugui experimentar. Aquesta responsabilitat té un poderós impacte a la psicologia dels pares, amb implicacions que poden transformar profundament la naturalesa de la seva relació amb els fills.

El disseny humà revela les característiques úniques i les mecàniques de comportament inherent de cada nou ser que ve al món, cosa que no és fàcil d'acceptar i respectar per als pares; aquests dilemes es veuen molt clarament en la mala comunicació que hi pot haver entre pares i fills.

Quan hom sap com reconèixer la naturalesa del nen, les mecàniques no menteixen i la naturalesa del nen només necessita ser nodrida i respectada pel que ja és; no has de posar res a sobre per millorar-la; es tracta de reconèixer els diferents atributs que ja són a l'empremta del teu fill, per guiar-lo a descobrir maneres creatives de nodrir-lo i evitar reproduir els patrons repetitius transgeneracionals.

Els nens necessiten que es respecti la seva veritable naturalesa, si es vol que creixin amb una sana autoestima. Òbviament, la felicitat dels fills és l'objectiu de cada mare i de cada pare, però sovint no es disposa dels instruments adequats per comprendre veritablement les seves necessitats.

Qualsevol que tingui fills sap que, ja des del naixement, hi ha diferències essencials entre germans i que aquestes diferències no es poden canviar. Hem d'assumir que cada nen no pot fer ni esdevenir allò que vulgui. El disseny humà analitza l’essència d’una persona, que estarà igual durant tota la vida, independentment del caràcter socialitzat d’aquesta persona.

T'imagines que a cada nen o jove se li permetés desenvolupar el seu talent individual ja des de la infància? No seria grandiós que cadascú pogués desenvolupar-se d'acord amb els seus talents i potencials individuals? Curiosos, desperts, creatius, amb capacitat crítica.

Aquesta eina ofereix als pares consells pràctics sobre la manera d'interactuar amb els fills de manera respectuosa i harmònica, i com criar-los sense condicionar-los a allunyar-se de la seva naturalesa única. La informació que reps et permet reconèixer els atributs de la seva diferència individual i la manera específica de tractar amb cadascun.

La lectura infantil/juvenil de disseny humà sempre inclou l'anàlisi vincular pare-fill o mare-fill, perquè descobreixis també les característiques específiques de la teva interacció amb cadascun.

*analista i professor certificat de l’Organización Mundial

Notícies relacionades