Dilluns 29 d'abril de 2024
|
04:17 H
Miquel Ristol, responsable de l'àrea de restauració de Grup Pyrénées
Miquel Ristol, responsable de l'àrea de restauració de Grup Pyrénées (Foto: )
Tendències

“Volem aconseguir que la gent no vulgui marxar d’El Jou”

Andorra la Vella. - La restauració és un dels punts forts de Grup Pyrénées. Actualment, el grup ja disposa de diferents indrets gastronòmics amb una oferta variada dins el mateix Pyrénées Andorra. No obstant, en unes setmanes el grup té intenció d’obrir un nou restaurant que es troba ubicat lluny del centre del país. Ens referim al restaurant El Jou, situat al poble de Sispony de La Massana. Avui descobrim alguns secrets que amaga aquesta borda de la mà del responsable de l’àrea de restauració del Grup Pyrénées, Miquel Ristol.

Què és El Jou i què hi trobarem?

El Jou serà el restaurant gastronòmic del Grup Pyrénées situat en una borda emblemàtica i històrica d’Andorra, al poble de Sispony, la borda de Cal Cintet -antic Molí dels Fanals-. El que volem és que tothom que hi vagi es trobi en un entorn molt confortable, pel lloc on està situat, per les vistes, per la història de la borda, pel disseny acollidor dels espais i per la gastronomia que proposarem.

A què respon el nom d’El Jou?

El jou és l’eina –de fusta, normalment– que feien servir per posar als bous, a les vaques i als ases a sobre del coll per anar de dos en dos, junts, i treballar al camp. És una eina molt tradicional a les feines de camp, a la muntanya; representa tota aquella història dels nostres avantpassats, amb la feina que feien a les muntanyes d’Andorra, i era normal tenir-les en una borda.

Quin tipus de cuina hi fareu?

La nostra gastronomia, la nostra cuina, serà de producte, senzilla i tradicional, però refinada i acurada, com es mereix aquest tipus de proposta. Treballarem els productes dels productors andorrans, vigilarem molt les coccions a la brasa, els embotits i adobats estaran fets per nosaltres, els fumats, també... En definitiva, una cuina que reconegui tothom i que formi part d’aquesta confortabilitat que volem compartir amb tothom qui ens visiti. Treballarem per crear una línia de plats clàssics que sempre hi siguin, perquè la gent els reconegui; aquí necessitarem temps per fer propostes concretes i que els clients ens guiïn en els plats que tenen més acceptació i que poden arribar a ser un referent i clàssic del lloc.

En quina mesura serà protagonista el producte nacional?

Totalment, farem servir tots els productes que hi ha en aquests moments a Andorra, des de carn a formatges o mel de muntanya, que són excepcionals. Aquests productes no estaran renyits amb d’altres d’indrets del Pirineu català i francès.

Qui hi haurà darrere dels fogons? Algun xef destacat?

Hi haurà un equip professional guiat per tot l’equip de direcció operativa i gastronòmica de la Divisió d’Hostaleria del Grup Pyrénées. A mesura que el concepte de l’espai i de la nostra gastronomia es consolidi, esperem que també ho facin els nostres equips, tant de sala com de cuina. El més important d’aquest restaurant no serà algú en concret, en serà el concepte, la confortabilitat, el servei i la cuina, tot en un conjunt.

En què es diferenciarà El Jou de la resta de restaurants de la zona?

Les diferències seran un munt de detalls, el conjunt, l’espai, l’atenció, la rebuda, el servei, la cuina, l’ambient... Volem aconseguir que la gent vulgui venir-hi perquè s’hi troba molt bé, volem aconseguir que la gent no vulgui marxar-ne, volem aconseguir que hi estigui com a casa. Aquesta ha de ser la diferència amb els altres restaurants.

Notícies relacionades