Diumenge 28 d'abril de 2024
|
14:01 H
La fisioterapeuta Belèn Romero.
La fisioterapeuta Belèn Romero. (Foto: B. R.)
Speaker's Corner

La importància d'entendre i aplicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Andorra la Vella.- Què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i perquè és tan important aplicar-los en el dia a dia? Aquesta serà la pregunta que la fisioterapeuta Belèn Romero respondrà aquest 17 de gener en el marc de la conferència 'SportODS', una xerrada en el marc del cicle Speakers'Corner de l'hotel Roc Blanc. Segons explica l'especialista, es posarà l'accent en la manera en què cada persona pot aportar el seu gra de sorra per assolir les fites programades per l'ONU i l'OMS relatives a l'Agenda 2030, una sèrie d'indicacions que són "molt evidents" però que no acaben d'integrar-se al cent per cent dins de la societat.

De fet, Romero assegura que per donar compliment als objectius fixats, només cal fer modificacions "en petites coses del dia a dia" com ara optar per les escales en comptes de l'ascensor o apostar pel transport públic en comptes del vehicle privat. A causa de la seva professió, centrarà la xerrada en l'acompliment dels ODS mitjançant l'esport i en situacions tan habituals com tenir respecte per l'entorn quan es fa exercici a la natura. Bàsicament, explica, la ponència tractarà la interrelació dels 17 ODS dins de l'àmbit de la salut i el benestar mitjançant exemples pràctics del dia a dia.

Malgrat l'elevat coneixement dels ODS per part de la ciutadania, la fisioterapeuta reconeix que els hàbits i costums de les persones fan que situacions que es podrien millorar es continuïn repetint. En aquesta línia, també farà el punt sobre les conseqüències del sedentarisme i parlarà sobre les 'zones blaves', un seguit de regions arreu del planeta en les quals s'ha demostrat que la població, pel seu estil de vida, té una mitjana de vida més elevada que en altres territoris del món. El secret, diu, és l'alimentació, tenir una vida "superactiva" i viure com més a prop de l'entorn natural millor.

Pel que fa a la seva previsió de donar compliment als ODS per al 2023, Romero indica que ho veu "molt complicat" i ho atribueix a un envelliment de la població, una situació que dificulta més el procés d'evolució de cara al futur.

Notícies relacionades