Dilluns 29 d'abril de 2024
|
07:05 H
L'expert en blockchain i el CEO de la consultoria DLINN, Daniel Ortega.
L'expert en blockchain i el CEO de la consultoria DLINN, Daniel Ortega. (Foto: )
L'expert en blockchain i el CEO de la consultoria DLINN, Daniel Ortega.
L'expert en blockchain i el CEO de la consultoria DLINN, Daniel Ortega. (Foto: )
Speaker's Corner

Daniel Ortega, CEO de DLINN, revela les oportunitats de la 'tokenització' i les finances descentralitzades

Escaldes-Engordany.- Què tenen en comú la 'tokenització', les finances descentralitzades (DeFi) i els actius digitals? Quins punts afegits ofereix aquesta tecnologia? Com estan abordant aquests processos els competidors bancaris? Totes aquestes preguntes les respondrà l'expert en 'blockchain' i CEO de la consultoria DLINN, Daniel Ortega, el proper 20 de febrer a l'hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany en el marc de la conferència 'Tokenització, DeFi i actius digitals: amenaça oportunitat o bombolla pel sector bancari', organitzada pel cicle de xerrades Speakers'Corner. Una trobada concebuda perquè els professionals del sector financer puguin debatre i posar en comú opinions sobre aquesta nova tecnologia. "Vull que sigui un espai d'intercanvi d'idees", assenyalava Ortega. "Penso que aquest espai encara no existeix dins el sector bancari i, en canvi, aquesta tecnologia, es basa en el fet de compartir coneixements", afegia.

Els tres conceptes mencionats anteriorment, que permeten la digitalització de processos tradicionals d'actius financers ofereixen, segons Ortega, tres avantatges clau: abaratiment dels costos d'infraestructura, disponibilitat de mercat i automatització. "És un mercat molt nou i penso que, a Andorra, s'està portant molt de cara endins", apuntava Ortega. "Cal impulsar un canvi de mentalitat bancari ja que aquesta tecnologia representa el futur de les finances, permetent el canvi de diners sense intermediaris. No és una tecnologia que s'hagi d'obviar", insistia el CEO de DLINN, qui subratlla el seu objectiu de "conscienciar i formar sobre aquesta nova tecnologia".

Pel que fa concretament al tema de la 'tokenització', Ortega assenyalava que els beneficis directes són molts: accés al mercat sempre que ho desitgi el client, transparència de les transaccions, reducció de costos d'infraestructura i major liquiditat d'entrada de capital. És a dir, un mètode alternatiu que permet tenir una sola representació d'un actiu real.

Ortega comentava que la reacció del sector bancari a aquestes noves tendències ha estat canviant. "Podríem dir que ha progressat adequadament" s'atrevia a afirmar l'expert en blockchain. "Hi ha hagut diverses fases; a l'inici potser eren més reticents. Després van ser més agnòstics i, ara, sembla que comencen a fer les primeres implementacions i a veure'n els beneficis", destacava, Ortega, qui indicava que, fins ara, el desconeixement i la no regulació havien frenat les institucions a adoptar aquesta tecnologia. "Sembla que a partir de l'entrada de la llei d'actius digitals i de la legislació europea MICA ha ajudat a la conscienciació d'aquesta tecnologia. De fet, aquesta última, ha aportat seguretat al consumidor per utiltzar-la de manera responsable".

Notícies relacionades