Diumenge 28 d'abril de 2024
|
14:13 H
Les organitzacions descentralitzades centraran la propera conferència del cicle Speakers'Corner de l'hotel Roc Blanc.
Les organitzacions descentralitzades centraran la propera conferència del cicle Speakers'Corner de l'hotel Roc Blanc. (Foto: ANA)
Speaker's Corner

Una conferència per posar en valor el potencial de les finances descentralitzades

Andorra la Vella.- Explorar l'impacte transformador, l'evolució, les històries d'èxit i les lliçons apreses amb les Organitzacions Autònomes Descentralitzades (DAO) mitjançant líders del sector. Sota aquesta premissa l'hotel Roc Blanc acollirà aquest 13 de març la conferència 'Empoderament col·lectiu: Descobreix el poder de les DAO', una ponència que s'emmarca en el cicle Speakers'Corner i que comptarà amb la participació d'experts d'AAVE, una de les solucions pioneres al món i clar exemple d'èxit que gestiona un protocol financer que té gairebé 11.000 milions de dòlars en valor d'actius digitals i més de 26.000 usuaris avui dia.

L'objectiu d'una DAO és coordinar l'acció col·lectiva dels seus membres cap a un propòsit comú sense necessitat d'una estructura de gestió centralitzada, aprofitant la tecnologia blockchain per assegurar la imparcialitat, la transparència i l'eficiència en l'operació i governança de l'organització. Segons explica Ari Sirkia, un dels ponents que intervindrà en la conferència, la finalitat de la xerrada serà fer una introducció sobre les organitzacions descentralitzades, en quin punt es troben actualment, què s'està fent a hores d'ara i quins són els reptes de futur.

Pel que fa al protocol d'AAVE, l'expert indica que es tracta d'una plataforma de préstecs descentralitzats on els usuaris poden dipositar una garantia a canvi de rebre un préstec econòmic. Tot plegat es regeix mitjançant contractes intel·ligents "que normalment tenen un component de governança que ara per ara són votacions que fan tota la gent que té un token". Això suposa que "si la DAO contracta una empresa per a desenvolupar una part del protocol i en algun moment als participants de la DAO no els hi agrada el que s'està fent, poden proposar un vot a través de mecanismes intel·ligents i canviar qualsevol aspecte de la gestió". El fet que els usuaris puguin decidir per ells mateixos, per tant, "reforça la imparcialitat dels resultats".

Malgrat que Sirkia assegura que en l'actualitat hi ha organitzacions d'aquest sector relacionades amb àmbits molt diversos, "la majoria estan enfocades en les finances descentralitzades". De fet, posa en relleu que encara hi ha molt desconeixement d'aquestes eines per part de la ciutadania, ja que "estem en un moment en què poder fer anar aquesta tecnologia requereix un coneixement previ per part dels usuaris". "A poc a poc això serà més senzill perquè qualsevol persona ho pugui fer servir", explica. Aquest és, de fet, el principal repte que tenen per endavant les DAO, conclou.

Notícies relacionades