Diumenge 28 d'abril de 2024
|
15:07 H
El consultor estratègic i expert en geopolítica Marcos Urarte.
El consultor estratègic i expert en geopolítica Marcos Urarte. (Foto: M. U.)
Empresa

El 'Retorn al futur' de les empreses per ser competitives

Andorra la Vella.- Estem davant un escenari "d'incertesa i complexitat" però en el marc del qual el consultor estratègic i expert en geopolítica i col·laborador d'organismes com el Banc Mundial o el Fòrum de Davos Marcos Urarte vol llançar "un missatge optimista". Així, en un entorn internacional amb una "perspectiva força preocupant" en què es dona "una policrisi, ja que es viuen diferents crisis en paral·lel i una permacrisi, és a dir, uns anys de gran incertesa", tal com es va palesar a Davos, Urarte creu que les que marcaran diferències en el mercat seran les empreses que puguin "convertir la gestió de la incertesa en avantatges productius".

Així, caldrà que les empreses deixin enrere una perspectiva clàssica, centrada en l'anàlisi del passat i el present per projectar-se al futur, com si tot fos lineal, una visió que quan els mercats eren "estables i predictibles" havia donat els seus fruits, per una prospectiva estratègica que pretén "col·locar el futur en l'agenda present", és a dir, que es tingui en compte el futur com a "punt de partida". Es tractaria d'una mena de 'Retorn al futur' en què poguéssim anar, per exemple, al 2034 i tornar al 2024 veient els problemes que tindrem en el futur i estar preparats per fer-hi front.

Aquest canvi en la manera de "reflexionar, de pensar en les empreses" així com els temes principals que es van tractar a Davos i la reflexió sobre el moment actual seran els temes el que aproparà l'expert als assistents aquest dimarts a la xerrada 'L'estat del món. Agenda per al 2024. Vulnerabilitats i fortaleses de les empreses familiars en un context internacional canviant', organitzada per l'Empresa Familiar Andorrana (EFA).

Notícies relacionades