"/> "/>
Dilluns 29 d'abril de 2024
|
21:21 H
Esquiadors a Naturland aquest hivern.
Esquiadors a Naturland aquest hivern. (Foto: Naturland)
Turisme

Més dies d'esquí però menys visitants a Naturland

Naturland va tancar diumenge la temporada d'hivern 23-24 amb "regust agredolç per la manca generalitzada de precipitacions en forma de neu".

Sant Julià de Lòria.- Naturland va tancar diumenge la temporada d'hivern 23-24 amb "regust agredolç per la manca generalitzada de precipitacions en forma de neu". Tanmateix, valoren que gràcies a la neu de cultiu i a la tasca dels equips tècnics es va poder iniciar la temporada el 2 de desembre al prat de Conangle amb la pista verda, i a partir del 2 de març, ja es van poder obrir la totalitat de les pistes fins al 22 de març, fet que la consolida –un any més- com una de les tres estacions de referència de l'esquí nòrdic del Pirineu i la que més dies ha pogut estar oberta en l'entorn més proper.

En total, durant aquesta temporada s'han ofert 128 dies d'esquí nòrdic –setze més que la temporada anterior- una oferta que s'ha pogut complementar amb les activitats de la cota 1.600. Segons el director de Naturland, Xabier Ajona, "ha estat una temporada complicada, marcada per la manca de neu; no obstant hem pogut oferir les activitats de la cota 1.600".

Tanmateix, el nombre de visitants ha disminuït en un 18% en relació amb la temporada anterior a causa de la manca de neu, amb un total de 42.116 visitants. Valoren també que gràcies a les nevades del mes de març, han pogut presentar les novetats de la temporada, les 'snowscooter' (patinet elèctric sobre neu) i el trineu tour (un trineu de nou places arrossegat per una moto de neu de grans dimensions).

No tot han estat dades negatives, ja que Naturland "recull molt bones vendes de l'experiència del Pare Noel, una proposta ja consolidada al centre, que compta amb una gran acceptació". De fet, el pont de la Puríssima va sobrepassar les expectatives a Naturland amb xifres que superaven amb escreix les registrades l'any 2022 en un 14%, tot i tenir un dia menys de pont. En total, 5.000 persones van poder gaudir de les diverses activitats.

La restauració també s'ha vist afectada per la manca de neu, ja que el restaurant de la Borda de Conangle ha registrat menys visitants. I al sector de la cota 1.600 s'ha obert un nou punt d'hamburgueseria que complementa el servei de menú de muntanya.

Setmana Santa 2024

Naturland ha registrat 5.000 visitants en el còmput de tota la Setmana Santa, un 18% menys respecte a l'any passat. Tot i les previsions de mal temps, es va aconseguir un volum important de visitants el divendres 29 i el dissabte 30 de març, dies en els quals es va registra al voltant del miler de visitants (com l'any passat). Malauradament, la pluja del diumenge 31 ha perjudicat el còmput final. L'aspecte positiu, assenyalen, és que gràcies a les nevades de finals de mes, han aconseguit mantenir l'oferta d'esquí nòrdic fins al final de la temporada.

Fins al 26 d'abril Naturland realitza una aturada operativa. A partir del dia 27 tornarà a obrir tots els caps de setmana fins al 30 de juny. A partir del mes de juliol, ja s'obrirà tots els dies fins al 8 de setembre, oferint les seves activitats i serveis, així com l'oferta d'allotjaments a l'alberg del sector de la cota 1.600 i a la Borda de Conangle Mountain Lodge.

Notícies relacionades