Dilluns 06 de maig de 2024
|
20:04 H
El guanyador de la formació 'Disseny de videojocs a través d'un document de proposta', Nil Farré, amb els premis atorgats pel director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau.
El guanyador de la formació 'Disseny de videojocs a través d'un document de proposta', Nil Farré, amb els premis atorgats pel director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau. (Foto: E. M.)
El guanyador de la formació 'Disseny de videojocs a través d'un document de proposta', Nil Farré, rebent els premis.
El guanyador de la formació 'Disseny de videojocs a través d'un document de proposta', Nil Farré, rebent els premis. (Foto: E. M.)
El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, instants abans de l'entrega de premis.
El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau, instants abans de l'entrega de premis. (Foto: E. M.)
El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, parlant amb els joves presents en la formació.
El director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, parlant amb els joves presents en la formació. (Foto: E. M.)
El segon classificat de la formació 'Disseny de videojocs a través d'un document de proposta', Joel Gonçalves, amb els premis atorgats pel director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau.
El segon classificat de la formació 'Disseny de videojocs a través d'un document de proposta', Joel Gonçalves, amb els premis atorgats pel director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau. (Foto: E. M.)
RSC

Dues de les idees guanyadores de la formació de videojocs d'Andorra Telecom amb l'UdA s'estan portant a terme

Andorra Telecom i la Universitat d'Andorra han atorgat aquest divendres al matí els premis de la formació de 'Disseny de videojocs a través d'un document de proposta' que es va dur a terme a les instal·lacions del centre d'ensenyament superior.

Sant Julià de Lòria.- Andorra Telecom i la Universitat d'Andorra han atorgat aquest divendres al matí els premis de la formació de 'Disseny de videojocs a través d'un document de proposta' que es va dur a terme a les instal·lacions del centre d'ensenyament superior. Durant l'acte han estat presents el director general de la companyia telefònica, Jordi Nadal; el rector de l'UdA, Miquel Nicolau; la responsable de la RSE d'Andorra Telecom, Inés Martí, així com els professors i alumnes que van participar en la jornada formativa. Segons han recalcat des de la companyia de telecomunicacions, l'objectiu d'aquestes formacions és fer conèixer entre els joves una branca de les tecnologies de la informació i la comunicació on entren en joc diverses disciplines com l'art, la creació de guions, els efectes visuals, programació, i fins i tot la psicologia i el màrqueting.

Els guardonats d'enguany han estat Nil Farré, Joel Gonçalves i Roger Rodríguez, respectivament, que han rebut diferents accessoris i aplicacions per continuar la formació i ampliar les possibilitats en el desenvolupament i disseny de videojocs. La recompensa s'ha efectuat amb l'objectiu de premiar i agrair l'esforç i motivació dels implicats a les tres millors propostes. Per arribar a un acord, s'han regit per quatre criteris: originalitat, on es valoraven les idees innovades en l'àmbit d'història o del mateix joc; viabilitat, on s'ha analitzat el desenvolupament de la creació, tenint en compte tant el nombre de persones com el temps curt; la vinculació de la idea amb el país en qualsevol aspecte; i el nivell d'explicació del videojoc en el document presentat.

"Al principi no sabíem com dissenyar un videojoc des de zero", ha expressat Farré. Tanmateix, a mesura que la formació anava avançant, els integrants de l'equip van adquirir tots els coneixements necessaris per realitzar nivells o posar-li pintura al joc. "Crec que ara mateix, tot el grup és capaç de dissenyar-ne un, polit i des de l'inici", ha afirmat. Un dels companys del guanyador, Hermes, ha esmentat que tot i que no veu un futur en aquest àmbit, ha sabut destacar la complexitat que té. "Tot i que sigui treball en equip, prefereixo encarregar-me d'una part específica i saber que funciona al 100%", ha declarat en relació amb els errors comuns que solen sorgir durant la creació.

Abans del lliurament, però, els alumnes han pogut parlar amb Nadal en un intercanvi de coneixements, que també ha servit a la companyia impulsora per poder obtenir valoració detallada de l'interès i motivació d'una part del bàtxelor en informàtica envers a la branca dels videojocs. A més, el director general d'Andorra Telecom ha volgut donar el seu agraïment a tots els participants i implicats en les formacions. "El compromís amb una iniciativa que vol fomentar les formacions STEAM, concretament en un sector, el dels videojocs, que no para de créixer i que representa una oportunitat laboral per a molts joves, també perquè no, del nostre país",  ha assenyalat. A banda, ha incidit en el ventall de nous perfils laborals que han anat sorgint en el sector, els quals ha qualificat de "molt innovadors i específics", encara que els perfils tècnics i creatius tenen "més pes en aquesta indústria".

Dues de les idees que han estat com a millor valorades ja s'estan desenvolupant en el marc dels estudis d'informàtica a l'assignatura dels videojocs, segons ha revelat Nicolau. Continuant les paraules de Nadal, ha explicat la importància que posseeix la tecnologia en els sectors econòmics i diaris en la vida de moltes persones. "Això es veu reflectit aquest any en l'alta preinscripció dels estudiants al bàtxelor en informàtica de la universitat" ha recalcat. Finalment, ha esmentat la dificultat creixent que presenta la tecnologia, i que en concret, ha dut el centre a dissenyar un nou màster en analítica de dades, el qual va donar el tret de sortida el curs passat.

El director general d'Andorra Telecom ha aprofitat l'ocasió per felicitar a tots els alumnes participants en les formacions en videojocs pel seu treball i esforç, emplaçant-los els dies 8, 9 i 10 de novembre al Saló del videojoc 2024.

Notícies relacionades