"/> "/>
Dissabte 27 de juliol de 2024
|
07:27 H
La nutricionista de 'Vitalsport', Amaia Martioda.
La nutricionista de 'Vitalsport', Amaia Martioda. (Foto: E.M. / M.R.)
Speaker's Corner

L’alimentació i l’activitat física, les claus per poder disminuir els efectes de la menopausa

Quan arriba la famosa menopausa, les dones experimenten tota una sèrie de canvis hormonals i físics que poden arribar a incomodar, o inclús, fer que la persona senti que està en un cos que no li pertany. Aquesta nova etapa després del període menstrual s'ha d'acceptar amb total normalitat, i, segons la nutricionista de 'Vitalsport', Amaia Martioda, "es pot controlar a través de l'alimentació i els hàbits de vida saludable" ha explicat en la seva xerrada 'Alimentació, dona i menopausa' inclosa en el marc de conferències Speakers'Corner que organitza periòdicament l'hotel Roc Blanc.

Escaldes-Engordany.- Quan arriba la famosa menopausa, les dones experimenten tota una sèrie de canvis hormonals i físics que poden arribar a incomodar, o inclús, fer que la persona senti que està en un cos que no li pertany. Aquesta nova etapa després del període menstrual s'ha d'acceptar amb total normalitat, i, segons la nutricionista de 'Vitalsport', Amaia Martioda, "es pot controlar a través de l'alimentació i els hàbits de vida saludable" ha explicat en la seva xerrada 'Alimentació, dona i menopausa' inclosa en el marc de conferències Speakers'Corner que organitza periòdicament l'hotel Roc Blanc.

"La baixada de les hormones sexuals provoquen que la composició corporal i certs sistemes comencin a alterar-se" ha afirmat. Així doncs, poden aparèixer patologies com l'osteoporosi o malalties metabòliques. És molt important que tant en els anys previs, com durant l'aparició del climateri es fomenti l'activitat física, el seu estil de vida i que pugui adaptar l'alimentació perquè la qualitat de vida i descans sigui millor. "Un dels grans canvis que patim és l'acumulació de greix, sobretot en la zona abdominal" conclou, assenyalant que mantenir un control pot reduir-ne l'aparició.

Notícies relacionades