Dimecres 29 de maig de 2024
|
22:30 H
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita  Marsol, amb el  ministre espanyol d’Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo.
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, amb el ministre espanyol d’Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo. (Foto: Ministeri espanyol d’Economia, Comerç i Empresa)
Sector públic

Marsol tracta amb el seu homòleg espanyol sobre inversió estrangera d'alt valor

Andorra la Vella.- La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, ha mantingut una reunió aquest divendres a Madrid amb el ministre espanyol d’Economia, Comerç i Empresa, Carlos Cuerpo. Durant la trobada, ambdós representants polítics han pogut compartir temes d’interès comú per als dos governs. En aquest sentit, Marsol i Cuerpo han intercanviat experiències en relació amb l’atracció d’inversió estrangera d’alt valor afegit, generadora de llocs de feina i complementària dels sectors econòmics tradicionals. En concret, s’han tractat qüestions relacionades amb els processos d’autorització de la inversió estrangera i amb el seguiment una vegada la inversió s’està implementant.

Quant a la innovació empresarial, el ministre espanyol ha presentat experiències d’implantació de negocis relacionats amb les noves tecnologies, les energies netes i els parcs tecnològics que poden servir d’exemple per Andorra per atraure noves empreses al país.

Els dos homòlegs també han abordat matèries com la internacionalització de les empreses, qüestió que ha servit a Marsol per traslladar al ministre espanyol el procés que s’està seguint a Andorra al voltant de l’acord d’associació amb la UE, tenint en compte la rellevància d’aquest acord per potenciar les oportunitats de negoci de les companyies andorranes fora del país, a escala regional.

La delegació andorrana en la reunió l’ha completat el secretari d’Estat d’Economia, Treball i Habitatge, Jordi Puy, i l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Vicenç Mateu.

Notícies relacionades