Dijous 15 de maig de 2025
|
14:05 H
André Trungelliti, representant de l'agència de neuromàrqueting Be Brain.
André Trungelliti, representant de l'agència de neuromàrqueting Be Brain. (Foto: A. T.)
Speaker's Corner

Neuromàrqueting: com la tecnologia i la ciència poden optimitzar i maximitzar resultats

El representant de Be Brain, André Trungelliti, explicarà les claus per potenciar els productes i incrementar les vendes

Andorra la Vella.- Se n'ha parlat una i mil vegades de com la publicitat té un factor psicològic que busca persuadir el consumidor per crear-li una necessitat que segurament uns minuts abans no tenia. De campanyes publicitàries, se n'han vist de tota mena, unes de més extravagants i d'altres de més subtils, però totes seguint l'objectiu de captar l'atenció de potencials clients. Malgrat que la publicitat com a eina de persuasió ja fa molt de temps que és entre nosaltres, encara avui sorgeixen noves tècniques per tal de perfeccionar un recurs que, malgrat els recursos que hi destinen moltes empreses, no acaben d'aconseguir els resultats desitjats.

En aquest escenari, sorgeixen nous mecanismes que no només incideixen en la manera de comunicar per part dels empresaris o emprenedors, sinó que també posen el focus en la ment dels consumidors per tal d'entendre les seves necessitats i, així, optimitzar les estratègies de venda i maximitzar els resultats. Precisament, sota aquesta temàtica l'hotel Roc Blanc organitza la conferència 'Neuromàrqueting: deixa de perdre diners', una xerrada a càrrec d'André Trungelliti, representant de l'agència de neuromàrqueting Be Brain, que s'emmarca en el cicle Speakers'Corner i que tindrà lloc aquest dijous 15 de maig, a partir de les 19 hores.

Segons detalla l'expert, la idea de la conferència és aportar als empresaris i emprenedors noves eines científiques que els permetin, per exemple, comprovar l'efectivitat dels seus anuncis publicitaris. De fet, Trungelliti explica que Be Brain realitza un estudi personalitzat que avalua allò que veuen els potencials clients mitjançant l'eina 'Eye Tracker', també allò que senten amb tecnologia GSR, 'Face Coding' i EEG i què pensen a través d'entrevistes en profunditat. "Són eines que molt poques empreses utilitzen", per la qual cosa "no poden optimitzar els resultats i som testimonis de milions d'euros malgastats en aquest tipus d'informació".

Una altra de les claus, indica, és incidir sobre els punts de venda. "La nostra idea és que l'empresa creï una experiència per a l'usuari", manifesta. "Moltes vegades el producte té certa capacitat, però en el punt de venda hi ha poques coses que l'acompanyen" i, per tant, allò que l'empresa vol oferir finalment s'acaba malbaratant. En aquest sentit, Be Brain també ofereix eines que permeten mesurar aquests conceptes dins del local físic. El mateix succeeix, afegeix, amb el 'packaging', un altre dels elements essencials a l'hora d'incrementar i optimitzar les vendes.

En definitiva, la conferència s'adreça a emprenedors i empresaris per tal que puguin beneficiar-se d'aquest coneixement que Be Brain té dels consumidors per tal de crear un avantatge competitiu important enfront de la competència. Cada cas es treballa de manera individual segons el sector i el segment on es vol vendre. De fet, l'expert assegura que a Andorra encara hi ha molt desconeixement al voltant d'aquestes noves tècniques, especialment en empreses grans, que són les que estan millors posicionades i tenen un major marge de creixement.

Notícies relacionades