Dissabte 27 d'abril de 2024
|
07:45 H
El conferenciant internacional i professor d'IA, David M. Calduch durant la xerrada 'Smart Companies'.
El conferenciant internacional i professor d'IA, David M. Calduch durant la xerrada 'Smart Companies'. (Foto: E. M.)
Speaker's Corner

'Smart Companies': el concepte que combina empresa, tecnologia i esforç humà

Escaldes-Engordany.- Quin és el futur de les empreses? Com pot influir la intel·ligència artificial (IA) en els diferents àmbits empresarials? Segons el conferenciant internacional i professor d'IA, David M. Calduch, tot se centra en la capacitat d'esforç i creativitat humana. "Les empreses venen d'una mentalitat molt tradicional, la qual s'ha de canviar perquè estem en un model de cicle i tecnologia" ha explicat. Així, ha donat visibilitat al seu concepte de 'Smart Companies' a la seva xerrada inclosa en el marc de conferències 'Speakers'Corner' que organitza periòdicament l'hotel Roc Blanc.

Ben és cert que el món va iniciar a canviar quan arran d'una cafetera va sorgir la màquina de vapor. Actualment, existeixen 12 tecnologies disruptives ('blockchain', 'big data', tecnologia 5G, realitat virtual avançada (VR), IA i 'machine learning', serveis de núvol (cloud), nanotecnologia, impressió 3D, ciberseguretat, computació quàntica, hiperpersonalització, 'chatbots', 'smart cities', química computacional i l'empremta digital) les quals presenten una transformació digital més important i que entre elles es poden combinar. Això sí, l'expert ha esmentat que al llarg de la seva carrera ha vist que "el punt revolucionari no són les eines tecnològiques, sinó les persones".

"El concepte de 'Smart Companies' neix en el moment en el qual soc conscient que les empreses són tecnològiques, però el nucli de l'organització són les persones" ha al·legat. En aquest sentit, la IA força la societat a ser millors persones perquè porta tasques repetitives o la monotonia que són dos conceptes que obliguen als individus a "formar-se, a aprendre més i a buscar en el nostre interior". Així doncs, l'objectiu és empoderar al teu equip perquè siguin la millor versió d'ells mateixos.

Notícies relacionades