Divendres 26 d'abril de 2024
|
07:24 H
Seu central d'Andbank a Escaldes-Engordany.
Seu central d'Andbank a Escaldes-Engordany. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Esade i Andbank organitzen una sessió sobre 'conflictes de residència fiscal Espanya-Andorra en la mobilitat internacional'

Andorra la Vella

Esade Law School i Andbank organitzen la MasterPill 'Conflictes de residència fiscal Espanya-Andorra en la mobilitat internacional', a càrrec de Jesús Romero, soci de Crowe Horwath a Barcelona i director fiscal internacional de la firma. L'acte tindrà lloc el proper 3 de maig a les 19 hores a la sala de conferències d'Andbank a la cinquena planta de la Torre, a Escaldes-Engordany.

En un entorn global com l’actual, la mobilitat internacional de persones és cada vegada més habitual, ja sigui per motius laborals, econòmics, acadèmics, familiars o per buscar un entorn jurídic i social més segur. Moltes vegades, la promoció de la internacionalització xoca amb l’interès dels estats per no perdre contribuents i evitar situacions de frau fiscal, cosa que els porta a dissenyar una sèrie de mecanismes per tal de retenir-los i/o atraure’ls amb finalitats purament recaptatòries. A aquesta circumstància, cal afegir-hi la complexitat addicional que suposa que una altra jurisdicció i el seu sistema tributari també entrin en la pugna per adjudicar-se la residència fiscal d’una persona física, la qual cosa crea situacions de doble imposició i, en general, de clara inseguretat jurídica.

L’objectiu d’aquesta sessió és comentar les interpretacions recents sobre la residència fiscal que en fa la doctrina administrativa, els òrgans d’inspecció i els tribunals espanyols, com també les diferents eines a disposició del contribuent i la seva evolució, per tal de resoldre els conflictes de doble residència o de doble imposició propis d’aquesta matèria, la casuística dels quals és profusa i depèn totalment d’uns mitjans de prova basats en l’acreditació de molts elements fàctics.

Jesús Romero és llicenciat en dret i soci de Crowe Horwath a Barcelona. Actualment, n’és el director fiscal internacional, responsable de les relacions professionals amb la xarxa internacional de Crowe Horwath a l’oficina de Barcelona. La seva especialització és la fiscalitat internacional i té una àmplia experiència en matèria de fiscalitat de no residents i grups multinacionals. Actualment, desenvolupa el programa de reubicació d’empleats i reestructuració internacional. Cal confirmar l'assistència al telèfon 873 356.

Notícies relacionades