Dissabte 27 d'abril de 2024
|
02:31 H
Interior d'una botiga Happy Pills.
Interior d'una botiga Happy Pills. (Foto: Happy Pills)
Empresa

Happy Pills i el concepte de les gominoles per ser feliç a Andorra

Andorra la Vella

Happy Pills, amb les seves originals gominoles per ser feliç disposa, des del mes de novembre, d'una botiga a l'Illa Carlemany, a Escaldes-Engordany. Happy Pills, que celebra aquedst 2018 els seus deu anys de vida, està obrint botigues al Canadà i als Estats Units a través d'un contracte franquiciat canadenc. Abans que acabi aquest any en tindrà onze. Està apostant pel creixement internacional per desenvolupar la seva marca, i dins d'aquesta estratègia Corea del Sud, on ja té 20 establiments, segueix sent un focus, ja que també acaba d'inaugurar allà noves oficines corporatives.

En paral·lel, la companyia segueix treballant per obrir locals a curt termini en mercats com Europa, el Japó i Austràlia, principals objectius actualment, i preveu aconseguir els 40 establiments el 2018 entre botigues pròpies i franquiciat. A més, la marca ha incorporat aquest any Happy Kids, un nou concepte de botiga en el qual els nens tindran un espai especial amb producte i etiquetes pensades per a ells. Happy Pills ha revolucionat el sector amb uns petits envasos farcits de dolços de colors que no només atrapen els més menuts, també s'han convertit en una mena de solució màgica pels entrebancs de cada dia dels adults.

L’empresa, que va traslladar fa dos anys la seva seu social de Barcelona a Badalona, va tancar l’exercici del 2017 amb una facturació d’1,4 milions d’euros que prové principalment de les botigues pròpies (75% de la facturació), els ingressos per franquícies (23%) i la resta de negoci B2B ('business to business', és a dir, negoci entre empreses), amb el 2% restant. De fet, la companyia vol créixer i consolidar el seu model de negoci expandint-se internacionalment, però és proactiva i vol trobar altres canals de venda ampliant el percentatge que el negoci entre empreses li genera. Pel que fa a les previsions econòmiques per al 2018, l’empresa té previst superar els 2 milions d’euros, tenir un benefici brut (ebitda) del 34%.

Un dels aspectes sobre els quals Happy Pills és més bel·ligerant és sobre les còpies de productes, que persegueix i no dubta a portar davant dels tribunals. Així, l'any 2015 un jutjat mercantil de Barcelona va desestimar la demanda interposada per Happy Pills contra la multinacional francesa FNAC i Molagominola per copiar-li els pots de les llaminadures. El jutge considera que les presentacions s'assemblen, però hi ha prou elements distintius perquè el client no confongui les marques. A més, considera que l'envàs no és un element prou representatiu com per no poder ser imitat per cap altra empresa.

Notícies relacionades