Divendres 26 d'abril de 2024
|
02:18 H
La pantalla gegant mostra el moment en què l'emprenedor s'implanta el xip.
La pantalla gegant mostra el moment en què l'emprenedor s'implanta el xip. (Foto: Banc Sabadell)
Sector financer

Banc Sabadell presenta un sistema de pagament amb un xip implantat sota la pell

Barcelona

Banc Sabadell, a través del seu 'hub' de nous negocis digitals Innocells, ha presentat un prototip de pagament que utilitza un xip implantat sota la pell i permet pagar només amb la mà. El prototip s'ha presentat al 4YFN de Barcelona en què han participat dos emprenedors, un dels quals s'ha implantat el xip en directe, a través d'una injecció entre el dit polze i l'índex. El segon ja el duia implantat i s'ha encarregat de fer el pagament mitjançant l'aplicació mòbil de Banc Sabadell.

La directora de Service Solutions de l'entitat, Anna Puigoriol, ha explicat als assistents que l'entitat està realitzant diferents proves pilot i demostracions d'experiències de pagament, algunes progressen i altres no, en funció de "l'acceptació dels clients". Aquest tipus de xips tenen el gruix d'un gra de sorra i són freqüents en alguns tractaments mèdics, però tenen altres possibilitats, com convertir-se en clau de casa. El corrent d'implantació de tecnologia en el cos és coneguda amb el nom de 'biohacking'.

D'altra banda, Banc Sabadell ha dedicat fins ara més de 200 milions d'euros a finançament de 'start-ups' ja que l'entitat fa cinc anys que dona suport a aquest tipus de companyies emergents, cosa que ha elevat a 2.895 les 'start-ups' que són clients del banc.

A més, a través dels vehicles d'inversió BStartup 10, Sabadell Venture Capital i InnoCells, suma ja 67 companyies participades directament. Aquest és el sisè any consecutiu que BStartup (la seva adreça de negocis destinada a emprenedors) participa com a soci del 4YFN, plataforma per connectar 'start-ups', inversors i corporacions organitzada pel Mobile World Congress.

Notícies relacionades