Divendres 26 d'abril de 2024
|
15:52 H
Una imatge de l'eix central.
Una imatge de l'eix central. (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

Eix Central culmina la integració de les associacions comercials d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Andorra la Vella

L’Associació Eix Central ha culminat el procés d’integració de les associacions de comerç d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany en una única entitat, estructurada i representativa, que defensi els interessos dels comerciants, restauradors, hotelers i professionals situats a les avingudes Meritxell, Carlemany i travesseres i carrer Maria Pla. Així es va acordar en una assemblea general extraordinària, celebrada aquest dimecres.

Fins ara, Eix Central era una associació d’associacions, integrada per les tres entitats originàries, les de Meritxell, Vivand i Fener Bulevard. Dimecres es va culminar el procés de dissolució d’aquestes tres entitats, els membres de les quals passaran a formar part de la nova associació unitària. Tot i així, tal com ha recordat la presidenta d’Eix Central, Sònia Yebra, ja feia més d’un any que les tres associacions “funcionaven, de facto, com una sola entitat, perquè els nostres interessos són completament coincidents i els empresaris i professionals que en formem part tenim molt clar que hem d’unir esforços en benefici de tots”.

Yebra ja ha estat reelegida presidenta de l’Associació Eix Central i estarà acompanyada a la junta directiva per Joan Babot -vicepresident i fins ara president de Fener Boulevard; Cristina Palmitjavila i Jorge Fonseca, secretària i tresorer, respectivament, i fins ara membres de Vivand. Els vocals Joan Prat, Enric Martí, Jordi Ballbé, Èric Mils, Marta Palau, Alfonso Torreño, David Grau, Roger San Gil, Montse Resina, Esther Santuré i David Fraissinet (en tant que membre honorífic) completen la junta de l’entitat.

L’Associació Eix Central té una doble missió, d’una banda, promocionar la marca The Shopping Mile i dinamitzar les avingudes de la capital i Escaldes-Engordany. En aquest sentit, treballa en col·laboració amb ambdós comuns i amb Andorra Turisme, per definir un calendari d’esdeveniments i d’accions de promoció i dinamització del turisme de compres i de les zones que composen l’eix central.

D’altra banda, l’Associació Eix Central també actua com una organització patronal sectorial, en defensa dels interessos de les empreses i professionals que en formen part. Al llarg dels últims mesos, gràcies a la col·laboració amb la Confederació Empresarial Andorrana, l’Associació Eix Central s’ha consolidat com un interlocutor "de referència" amb les administracions públiques, amb la resta de patronals sectorials i al si del consell econòmic i social.

Notícies relacionades