Dissabte 27 d'abril de 2024
|
10:20 H
Una reunió del Consell Econòmic i Social.
 
Una reunió del Consell Econòmic i Social.   (Foto: SFG)
Empresa

La patronal i sindicats treballen per acordar pactes mínims en l'actualització dels salaris

Andorra la Vella

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la Unió Sindical d'Andorra (USdA) i el sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) han iniciat les negociacions per assolir pacte en relació amb l'actualització dels salaris pel 2024. Amb aquest objectiu, i segons informen des de la patronal en un comunicat conjunt, aquest dimecres a la tarda les parts implicades han mantingut una reunió per començar a traçar el possible desenvolupament de mesures per pal·liar la minva de poder adquisitiu de les persones assalariades i la pèrdua de competitivitat de les empreses en un escenari d'inflació elevada.

Així doncs, indiquen, la trobada ha servit per intercanviar dades, punts de vista i propostes sobre assumptes com els salaris, l'impacte de la inflació sobre aquests, l'habitatge i possibles mesures per contenir la inflació i atenuar l'impacte salarial a les empreses, com les cotitzacions a la Seguretat Social. Amb tot, la finalitat és poder abordar una negociació sectorial, en les quals també participin les associacions sectorials afiliades a la CEA i que s'assoleixin uns pactes de mínims d'actualització salarial per al 2024 que variïn en funció dels sectors productius i que tinguin en compte la casuística de cadascun.

Sindicats i patronal s'han emplaçat a futures reunions abans de poder elevar les propostes al Consell Econòmic i Social (CES).

Notícies relacionades