Dissabte 27 d'abril de 2024
|
11:32 H
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.
La ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. (Foto: Martina Sopena)
Sector públic

Aprovat el projecte de llei per a incrementar amb l'IPC tots els salaris entre el mínim i el mitjà

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest divendres el projecte de llei per a incrementar amb l'IPC tots els salaris que se situïn entre el mínim i el mitjà. La titular de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, qui ha comparegut en qualitat de ministra portaveu, ha lamentat que finalment patronal i sindicats no hagin pogut arribar a un acord i que l'executiu hagi hagut d'intervenir novament sobre els salaris pel 2024. La decisió arriba després que la setmana passada s'anunciés un augment del 7% del salari mínim, situant-lo en els 1.376,27 euros.

Malgrat la intervenció, Marsol ha posat en relleu que en les diferents reunions del Consell Econòmic i Social (CES) que han tingut lloc durant les darreres setmanes, patronal i sindicats han acostat posicions més que mai i, de fet, ha avançat que tots dos actors s'han emplaçat al mes de gener per continuar treballant de cara a futurs acords amb aplicació pel 2025. "Hi ha hagut una bona manera de treballar i creiem que s'ha de continuar amb aquesta inèrcia i veure si finalment l'any que ve podem tenir un acord, si més no a nivell sectorial", ha apuntat.

A més a més, la ministra d'Economia també ha explicat que ja s'han mantingut reunions amb els grups parlamentaris, la gran majoria dels quals s'han posicionat a favor de la proposta. Es preveu, per tant, que el projecte de llei entri a tràmit parlamentari a finals de la setmana vinent -una vegada es conegui el tancament de l'IPC- per la via d'extrema urgència i que tingui efectes a partir de l'1 de gener.

Preguntada sobre la tretzena paga, Marsol ha exposat que aquesta és una qüestió que "han d'adoptar entre ells" i que l'executiu només s'ha limitat en buscar un "equilibri" entre les propostes de la CEA i els sindicats.

Notícies relacionades