Un restaurant d'Andorra la Vella que va haver de tancar temporalment per culpa de la Covid-19. (Foto: A.M.)
Innovació

Els empresaris consideren més important millorar l'oferta turística que fer l'aeroport

Creuen que el repte principal és impulsar la diversificació econòmica

Tot i la insistència d'algunes sectors per desenvolupar noves infraestructures que conectin millor el país per terra i aire, ni l'aeroport, ni l'hipotètica connexió ferroviària, ni tan sols l'ampliació de les vies d'entrada i sortida del Principat, serien una prioritat per als empresaris del país. Així ho revela el recent estudi que la Cambra de Comerç –en col·laboració amb el CRES– ha realitzat a 400 companyies andorranes de tots els àmbits econòmics.

L'informe pregunta a empresaris i treballadors per compte propi quin és el model de país i els principals reptes que ha d'afrontar Andorra en els propers anys. Un 63,5% creu que el més important és millorar l'oferta turística i comercial que té ara mateix el Principat, i un 64,8% considera que el principal repte és impulsar la diversificació econòmica i atraure inversió estrangera, una opinió, de fet, que en reiterades ocasions s'ha manifestat des de la patronal i el mateix Govern.

Només un 37,2% veu el desenvolupament d'infrastructures de comunicació alternatives a les actuals com un dels objectius que s'ha de cumplir en un futur. El mateix percentatge d'empresaris enquestats aposta per promoure activament la transformació digital al sector.