Divendres 26 d'abril de 2024
|
06:07 H
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant l'acte de declaració de l'esport com a sector d'interès nacional.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant l'acte de declaració de l'esport com a sector d'interès nacional. (Foto: M. P.)
Sector públic

El Govern regula les pautes per tal que un sector pugui ser considerat d'interès nacional

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dimecres el decret de publicació dels criteris per tal que un sector d’activitat econòmica pugui ser considerat d’interès nacional.

Així, els criteris que ja van avançar-se al mes de març queden recollits en aquest text. Segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, el sector ha de tenir un fort impacte en la salut, el benestar i la cohesió de les persones i del país; també ha de tenir impacte en el desenvolupament econòmic d'Andorra; ha d’estar alineat amb els objectius del document H23, i el sector ha de veure reforçat el seu posicionament en l’àmbit internacional.

A banda, caldrà que el sector presenti un manifest signat per les principals empreses i organitzacions que el configurin argumentant-ne la sol·licitud, una proposta de protocols homogeneïtzada per fer front a la Covid-19 i una guia d’activitats permeses.

D’aquesta manera, el sector que sigui considerat d’interès nacional podrà beneficiar-se d’un marc regulador per a cada nivell de risc de pandèmia, veurà reduïda la incertesa sobre les activitats que poden realitzar-se i com es veurien afectades en cas de canvis de risc, i permet que es posicioni com un sector segur a nivell nacional i internacional. De moment, l’únic sector ja declarat d’interès nacional és el dels esports.

Notícies relacionades