Divendres 26 d'abril de 2024
|
13:41 H
Un moment de la signatura davant notari.
Un moment de la signatura davant notari. (Foto: Govern d'Andorra)
Un moment de la signatura davant notari.
Un moment de la signatura davant notari. (Foto: Govern d'Andorra)
Empresa

Formalitzat davant notari el patronat de la nova Fundació Andorra Recerca + Innovació

Andorra la Vella.- Aquest dijous al matí el Govern ha formalitzat la creació de la nova Fundació Andorra Recerca + Innovació davant de notari. La llei de creació d’aquesta entitat marca que aquesta ha de tenir un patronat que s’encarregui de la seva organització al més alt nivell.

El patronat el conformen la ministra Ester Vilarrubla en tant que titular del ministeri encarregat de la recerca –ministeri d’Educació i Ensenyament Superior–; el ministre Jordi Gallardo en tant que titular del ministeri encarregat de la innovació –ministeri de Presidència, Economia i Empresa–; la ministra d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Silvia Calvó, en tant que representant de Forces Elèctriques; i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, en tant que representant d’Andorra Telecom.

La llei de la nova Fundació Andorra Recerca + Innovació també marca que la presidència del patronat serà rotatòria i canviarà biennalment entre els representants dels ministeris de recerca i innovació. Així, Vilarrubla assumeix el càrrec de presidenta i Gallardo de vicepresident. En l’acte també hi ha participat Marc Pons, designat director gerent en funcions.

Andorra Recerca i Innovació neix amb la voluntat d’aglutinar el coneixement que fins ara es dividia en l’Institut d’Estudis Andorrans, l’Observatori Sostenibilitat d’Andorra i ActuaTech, i optimitzar així els recursos, crear i prospectar noves oportunitats per a la recerca, innovació i emprenedoria i trobar sinergies en diferents àmbits.

Notícies relacionades