Finalitzat el termini per a la presentació d'ofertes per a l'heliport nacional. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

El termini per a presentar-se a la concessió de l'heliport nacional finalitza amb només una oferta

Més de 40 representants empresarials s'han interessat per recollir el plec de bases

Andorra la Vella.- El Govern ha informat aquest diumenge que ha rebut una oferta per assumir la licitació de la concessió de l'heliport nacional. El plec de bases va publicar-se el 20 d'octubre i el termini per a presentar-s'hi va acabar aquest divendres, 18 de febrer.

El plec de bases detalla que la concessió d'aquesta nova infraestructura inclou el disseny, construcció i explotació de les instal·lacions i que es tracta d'un concurs internacional per tal de poder garantir la concurrència d'ofertes. El disseny de les instal·lacions és lliure, però el plec marca algunes de les característiques mínimes que cal complir.

Més de 40 representants empresarials, tant del país com de fora, han recollit la informació en aquest termini. Entre ells, operadors d'helicòpters i heliports, gestors aeroportuaris, constructors, empreses d'arquitectura, enginyeria i consultoria.

D'entre aquestes, 11 empreses van assistir a les visites a l'emplaçament -previstes amb la voluntat de presentar-los el terreny i identificar les àrees que han format part dels estudis previs, com l'impacte acústic, els geotècnics, les estimacions de costos de moviments de terra i les dades meteorològiques específiques- i 5 van formular preguntes i aclariments al concurs i van sol·licitar informació per obtenir respostes vinculants.

El dia 24 de febrer es farà l'obertura de plecs, donant inici a la fase d'avaluació d'ofertes en què participaran el ministeri de Presidència, Economia i Empresa, el de Territori i Habitatge, el de Justícia i Interior, el de Finances i el de Medi Ambient, així com el comú de la Massana.