Dissabte 27 d'abril de 2024
|
01:27 H
L'entrada del Servei d'Immigració.
L'entrada del Servei d'Immigració. (Foto: M. P.)
Empresa

Ampliació de la quota especial d'estiu amb 300 noves autoritzacions

Andorra la Vella.- Després de constatar la manca de mà d'obra en els sectors de l'hostaleria i la restauració, el Govern ha aprovat una nova ampliació de la quota especial d'estiu corresponent a 300 autoritzacions temporals. D'aquestes, tal com ha detallat aquest dimecres el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, 250 són per a treball temporal, mentre que les 50 restants corresponen a treball fronterer. Està previst que la nova quota es publiqui aquest mateix dimecres al BOPA i que a partir d'aquest dijous els sol·licitants ja puguin iniciar els tràmits per treballar al país.

Jover ha recordat que aquesta ampliació arriba després d'una primera quota que es va obrir el 18 de maig amb 700 permisos, la qual preveia, com en aquest mateix cas, poder ampliar les places de treball ofertes en un 30%. Vist que la convocatòria no havia estat suficient, el 13 de juny es va aprovar una nova quota de 400 autoritzacions més, una xifra que va elevar els permisos fins als 1.430 i que, "ara com ara, ja s'han exhaurit".

De cara a noves ampliacions, el ministre portaveu ha afirmat que "ens anirem adequant a les necessitats del treball", recordant que, si es dona el cas, primer es prioritzaran les persones inscrites al Servei d'Ocupació i, "en cas de no tenir mà d'obra suficient i que hi hagi una demanda important del teixit econòmic, l'anirem cobrint de manera progressiva". "És la primera vegada que obrim quotes a l'estiu i preferim actuar amb certa prudència", ha afegit.

De la mateixa manera que en les autoritzacions atorgades a l'empara de les quotes del reglament del 18 de maig, els permisos pertanyents a aquesta ampliació tindran una vigència fins al 31 d'octubre del 2022. El termini de presentació de sol·licituds s'acabarà el 15 de setembre d'enguany.

Notícies relacionades