Dijous 02 de maig de 2024
|
12:31 H
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, durant la roda de premsa per presentar la segona edició de l'Enfira't, la fira multisectorial de la parròquia.
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, durant la roda de premsa per presentar la segona edició de l'Enfira't, la fira multisectorial de la parròquia. (Foto: L. G.)
Un moment de la presentació de la segona edició de l'Enfira't, la fira multisectorial d'Encamp.
Un moment de la presentació de la segona edició de l'Enfira't, la fira multisectorial d'Encamp. (Foto: L. G.)
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, mostrant el cartell de la segona edició de l'Enfira't, la fira multisectorial d'Encamp.
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, mostrant el cartell de la segona edició de l'Enfira't, la fira multisectorial d'Encamp. (Foto: L. G.)
Empresa

Una vuitantena d'estands a la segona edició de l'Enfira't, la fira multisectorial d'Encamp

Encamp.- La segona edició de l'Enfira't, la fira multisectorial d'Encamp, comptarà amb una vuitantena d'estands que representaran el teixit empresarial i cultural de la parròquia. Ho han presentat aquest dimecres la cònsol major, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, qui han informat que l'esdeveniment, que tindrà lloc el cap de setmana del 20 i 21 de maig, ha crescut un 14% respecte a l'any anterior. "Creiem que la fira és un molt bon aparador per donar visibilitat al teixit cultural i econòmic de la parròquia i estem molt contents i satisfets de la participació en la segona edició", ha indicat Mas.

D'aquesta manera, Marot ha puntualitzat que de la setantena d'empreses i entitats que van formar part de l'esdeveniment el 2022, enguany en repeteixen un 80% i el 20% restant "no poden assistir per problemes de calendari". El conseller també ha entrat al detallat de les activitats i actes gratuïts que es duran a terme el cap de setmana, destacant les visites teatralitzades als entorns de la Mosquera, les 'masterclass' esportives i les portes obertes i visites guiades a les instal·lacions culturals de la parròquia, com el Museu de l'Electricitat de FEDA, Casa Cristo, hotel Rosaleda i el museu de l'Automòbil. A més, ha avançat que es farà una trobada d'agermanament amb Rouillac i amb una altra població de l'Alguer.

Entrant al detall sobre l'organització de la fira, Marot ha comentat que han fet una petita modificació per concentrar l'espai. Així doncs, l'esdeveniment començarà al pati de les escoles, on s'instal·larà la fira de l'automòbil; al passeig de l'Alguer, des de la sala de festes del Complex Esportiu d'Encamp fins al carrer del Solà, hi haurà les carpes multisectorials i al carrer nou Prat de l'Areny es col·locarà el sector de la construcció i l'àrea infantil. "Els inflables que l'edició passada teníem a la plaça dels Arinsols estaran en aquesta nova ubicació", ha dit. En relació amb les novetats, el conseller ha explicat que a la sala de festes s'organitzarà un espai de restauració amb un total de dotze expositors que també estarà actiu fora de l'horari de l'esdeveniment.

I, com no pot ser d'una altra manera, la segona edició de l'Enfira't tornarà a comptar amb el concurs per escollir el millor gruista d'Andorra. "Enguany tenim la sort de tenir dues empreses de grues mòbils establertes a la parròquia, un fet que ens permet tornar a organitzar el concurs i, a banda, l'altra empresa està treballant per portar alguna activitat més", ha assenyalat. Respecte a la partida econòmica, ha comentat que el comú destina a la fira el mateix import que el 2022, un total de 50.000 euros.

En relació amb les expectatives d'afluència, el conseller ha celebrat les aproximadament 3.000 persones que es van apropar a l'esdeveniment l'any passat i ha afirmat que, tot i que la xifra va ser molt bona i "si repetim estaria molt bé", són optimistes i esperen que s'incrementi. Al seu torn, la cònsol ha recordat que la fira es du a terme per "donar vida a la parròquia i que els encampadans se la facin seva" i ha posat en relleu que gràcies a l'esdeveniment i al suport que s'ha donat des del comú, s'ha assolit un dels objectius del programa electoral que van presentar a les eleccions comunals del 2019, que s'establissin més empreses a la parròquia i no hi haguessin locals buits. "No tenim espais disponibles ni de locals de planta baixa ni per altres negocis més grans, tenim l'oferta completa i estem molt contents", ha exposat Marot.

Finalment, Mas ha ressaltat que l'Enfira't dona el tret de sortida a la temporada d'estiu i, sobretot, als esdeveniments, actes i trobades que s'organitzen des del comú per mantenir l'activitat fora de l'esquí. En aquest sentit, ha valorat positivament els resultats de la temporada d'hivern i ha indicat que la d'estiu "sembla que també anirà molt bé". "Tenim set caps de setmana plens d'esdeveniments esportius i també estem preparant tornejos i jornades esportives", ha manifestat.

Notícies relacionades