Dissabte 27 d'abril de 2024
|
16:54 H
Albert Garcia impartirà la conferència 'El repte de l'autoconfiança. Com millorar la confiança amb nosaltres mateixos'.
Albert Garcia impartirà la conferència 'El repte de l'autoconfiança. Com millorar la confiança amb nosaltres mateixos'. (Foto: A. G.)
Speaker's Corner

Confiança física i mental, la clau de l'emprenedoria

Andorra la Vella.- Treballar en l'autoconfiança i la percepció que es té d'un mateix per emprendre o afrontar qualsevol situació que plantegi la vida. Aquest serà l'objectiu de la conferència que aquest 20 de desembre oferirà el 'coach' Albert García en el marc del cicle Speakers'Corner de l'hotel Roc Blanc. Sota el títol 'El repte de l'autoconfiança. Com millorar la confiança amb nosaltres mateixos', el ponent centrarà la seva intervenció en aquells petits emprenedors que tenen un negoci, o que pensen iniciar-lo en breu, i que no se senten amb la confiança suficient per tirar-lo endavant, sigui per manca d'experiència o bé per inseguretats que arriben a paralitzar-los.

Garcia explica que el primer element sobre el qual cal treballar són els aspectes psicològics i personals, ja que "són una base per ajudar-te a afrontar qualsevol repte de la teva vida". En aquest sentit, assegura que alguns dels factors que generen pèrdua de confiança són "la por a equivocar-nos" i "l'opinió dels altres" i, per això, manifesta que cada persona ha de seguir un treball individualitzat que li permeti assolir els seus reptes. De fet, una de les eines que identifica com a més importants és la de fixar diferents objectius a curt, mitjà i llarg termini, els quals ajuden a anar guanyant confiança una vegada es van assolint amb el pas del temps.

Paral·lelament, el ponent també posa en relleu que és cabdal afrontar la confiança d'un mateix a nivell físic, ja que esdevé un element que està molt relacionat amb "com afrontes el teu dia a dia". "Si no et veus bé i tens una imatge dolenta de tu, òbviament és molt complicat poder oferir la teva millor versió a altres persones", indica. És per això que assegura que per assolir l'autoconfiança s'ha de seguir un procés on conflueixi el treball mental, emocional i també físic.

Garcia també assenyala que l'autoconfiança en un mateix "és una carrera de fons" i alerta que no s'ha de caure en "la supremacia i l'egocentrisme". Una vegada s'assoleixen els principals objectius, diu, és de rellevant importància mantenir-se en el nivell de confiança òptim per tal d'anar assolint més fites. En situacions de fracàs, l'expert advoca per canviar la perspectiva amb què es miren les coses per tal que "les coses que et vagin succeint et serveixin per tirar endavant i no mirar enrere". "No hi ha res bo ni res dolent, tot depèn de com t'ho prenguis", conclou.

Notícies relacionades