Dissabte 27 d'abril de 2024
|
15:22 H
Grifols registra caigudes a la borsa aquest dimarts al matí.
Grifols registra caigudes a la borsa aquest dimarts al matí. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Una acusació per manipular comptes enfonsa Grifols

Andorra la Vella.- Grifols ha registrat aquest dimarts caigudes a la borsa superiors al 30% després que la consultora Gotham City Research hagi acusat la companyia de manipular els seus comptes per ocultar el deute, assegurant que és molt més gran que el comunicat al mercat. Al seu informe, avisa els inversors que la companyia farmacèutica catalana compta amb un valor "proper a zero".

Segons publica el portal català elnacional.cat, abans de l'obertura del mercat aquest dimarts, s'ha conegut l'informe del fons Gotham, en el qual acusa Grifols de manipular el seu ebitda i el deute per reduir artificialment el seu palanquejament. En aquest sentit, el text apunta que, si l'estimació del fons del veritable palanquejament de Grifols fos correcta, la companyia afrontaria uns costos de finançament "notablement majors".

El digital assegura que l'objectiu de l'informe és treure a la llum irregularitats en la informació financera publicada per la companyia amb Scranton Enterprises, que és una de les societats a través de les quals la família Grifols controla la farmacèutica.

Notícies relacionades