Dissabte 27 d'abril de 2024
|
10:34 H
Els cònsols major i menor d’Ordino, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, la directora d’ESG de MoraBanc, Mireia Maestre, i el director de Negoci, Xavier Riestra.
Els cònsols major i menor d’Ordino, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, la directora d’ESG de MoraBanc, Mireia Maestre, i el director de Negoci, Xavier Riestra. (Foto: Comú d'Ordino)
La cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma, i la directora d’ESG de MoraBanc, Mireia Maestre.
La cònsol major d'Ordino, Maria del Mar Coma, i la directora d’ESG de MoraBanc, Mireia Maestre. (Foto: Comú d'Ordino)
Sector financer

MoraBanc rep el segell d'empresa compromesa amb la reserva de la biosfera

Ordino.- Els cònsols major i menor d'Ordino, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, han lliurat a Mireia Maestre, directora d'ESG de MoraBanc i a Xavier Riestra, director de Negoci, el segell d'Empresa Compromesa amb la reserva de la biosfera en un acte que ha tingut lloc a la sala el Cim de la Casa de la Muntanya. Es tracta d'un reconeixement públic a l'entitat bancària, la primera que el recull, pel seu compromís amb la sostenibilitat, l'entorn i el medi ambient. La distinció a l'entitat radicada a la parròquia, des del 1974, es fa extensiva a la política seguida pel banc en tots els àmbits.

Maestre ha agraït la distinció al comú i ha recalcat que "el compromís amb l'ESG és un eix transversal per a tot el Grup MoraBanc i hem activat un pla estratègic amb 21 accions concretes que farà més sostenible i responsable la nostra gestió i la dels nostres clients i clientes, aportant valor a l'entorn i les persones".

L'acceptació del segell comporta la promoció i compartició dels valors de la reserva de la biosfera d'Ordino en la relació amb els clients i els empleats. Fins ara han estat deu les empreses reconegudes amb aquest segell, des que es va implantar el juny del 2023, totes del sector turístic, hotelers i restauradors, "per tant ens plau que sigui una entitat bancària la que agafi aquest compromís i identificació amb el territori reserva de la biosfera", ha destacat la cònsol major.

El comitè d'avaluació que ha valorat el dossier presentat per MoraBanc, ha destacat tres aspectes: el compromís cap a un consum responsable, on es prioritza el consum de productes i serveis de proximitat, la utilització de materials reciclats i sostenibles, reduint les emissions de CO2; el compromís a reduir, reutilitzar i reciclar amb la reducció al mínim possible de la generació de residus i el consegüent reciclatge. Com a exemple, l'any 2022 l'entitat va reciclar 22.936 kg de paper, 38,3 kg de plàstic provinents de les targetes de crèdit i dèbit. Finalment, el compromís cap a l'eficiència energètica.

MoraBanc és un agent del canvi cap a la transició energètica i en aquest sentit treballa per contribuir a la mitigació del canvi climàtic amb el disseny dels productes i serveis que ofereixen als seus clients. Serveis que bonifiquen si es compleixen criteris d'eficiència energètica, condicions preferents per adquirir vehicles elèctrics o finançar projectes sostenibles.

Quant a polítiques d'empresa, a tall d'exemple, MoraBanc facilita la mobilitat de la seva plantilla amb un cotxe elèctric amb el compromís d'anar substituint els vehicles de la seva flota per unitats no contaminants. Un altre dels compromisos és la digitalització màxima per millorar l'eficiència en els desplaçaments de la clientela.

Notícies relacionades