Dilluns 29 d'abril de 2024
|
04:30 H
El xef argentí, Javier Brichetto, preparant la carn de la jornada FocxFoc d'aquest cap de setmana.
El xef argentí, Javier Brichetto, preparant la carn de la jornada FocxFoc d'aquest cap de setmana. (Foto: Grandvalira)
El cuiner argentí s'ha traslladat als fogons dels restaurants Racó de Solanelles del sector Encamp, i al Refugi del Llac de Pessons al sector de Grau Roig, per realitzar un menú a quatre mans.
El cuiner argentí s'ha traslladat als fogons dels restaurants Racó de Solanelles del sector Encamp, i al Refugi del Llac de Pessons al sector de Grau Roig, per realitzar un menú a quatre mans. (Foto: Grandvalira)
Un dels 'asados' preparat per Javier Brichetto.
Un dels 'asados' preparat per Javier Brichetto. (Foto: Grandvalira)
Turisme

Javier Brichetto i el seu art de 'l'asado argentí', a les graelles de Grandvalira

Andorra la Vella.- La jornada FocxFoc ha ofert aquest cap de setmana una proposta gurmet dedicada als amants de la brasa amb el xef argentí Javier Brichetto, gran referent de 'l'asado argentí' en el pla internacional. El cuiner s'ha traslladat als fogons dels restaurants Racó de Solanelles del sector Encamp, i al Refugi del llac de Pessons al sector de Grau Roig, per realitzar un menú a quatre mans juntament amb els xefs de Grandvalira, Christian Moreau, Gerardo López i Juanjo Cubo.

Així mateix, l'experiència, que ha reunit en total prop de 200 comensals, s'ha centrat en una proposta gastronòmica basada en carns dels Estats Units amb diferents propostes com la vedella Black Angus d'US Meat Export Federation, l'US Beef i la famosa carn japonesa Wagyu. A més, s'ha pogut degustar, en múltiples formats ull de 'bife', entranya, costella, 'picanha' i xistorra.

Això no obstant, Brichetto ha explicat que la seva iniciativa de brasa no es limita a un 'asado' argentí, sinó que la seva tècnica es fonamenta en "diferents talls de carn, amb diferents orígens i cocció" a través de "tècniques de cocció a partir d'una piràmide, en la qual es cuina directament amb peces senceres: des d'una entranya americana fins a un rellom de Wagyu japonès".

Finalment, el xef argentí també ha volgut recalcar l'experiència combinada de cuinar a la neu, "no és solament una experiència per a mi, com a cuiner, sinó també per al que la viu com a comensal".

Notícies relacionades