Dissabte 27 d'abril de 2024
|
08:57 H
El CEO i director del comitè científic de Zeno Quantum i assessor de patronats educatius, Diego Delgado.
El CEO i director del comitè científic de Zeno Quantum i assessor de patronats educatius, Diego Delgado. (Foto: Diego Delgado)
Speaker's Corner

Estratègia VUCA davant empresaris que “són com un vaixell que no tenen cap rumb'

Andorra la Vella.- L’avançament accelerat de l’entorn, marcat sobretot per la transformació i innovació de la intel·ligència artificial i la tecnologia, obliga les persones a prendre decisions de manera precipitada en l’àmbit personal i professional. Aquest és el punt de vista del CEO i director del comitè científic de Zeno Quantum i assessor de patronats educatius, Diego Delgado, que impartirà una conferència el pròxim 26 de març a l’hotel Roc Blanc, centrant-se en la visió estratègica VUCA (volàtil, incert, complexitat i ambigu). Aquesta perspectiva ja l’implementen molts professionals en les seves empreses i se centra en la presa de decisions davant la impredictibilitat del futur en el món empresarial.

D’acord amb l’enfocament de Delgado, molts dels empresaris “són com un vaixell que no tenen cap rumb, que creuen que qualsevol vent els hi és favorable”, perquè no disposen d’un pla professional a futur que els condueix a prendre eleccions de manera reactiva. De la mateixa manera, l’empresari adverteix que la velocitat en la presa correcta de decisions i la ràpida execució dels projectes “és el valor competitiu més gran” per destacar davant la competència, ja que l’accés a la informació és molt extensa i està a la disposició de tothom.

En la vida privada, els professionals han de tenir en compte "la flexibilitat, adaptació o agilitat" a fi que les decisions que prenguin "han de lligar el mínim", aconsella Delgado. Amb això, l'empresari es refereix a si una persona amb gran ambició en la seva carrera professional decideix comprar-se una casa, un cotxe i tenir els fills a l'escola, "no podrà acceptar ofertes de treball d'altres llocs". En canvi, si viu en un habitatge de lloguer, disposa d'un rènting per al cotxe i els fills estan escolaritzats en un sistema educatiu amb un idioma internacional, "en un mes pot estar treballant a qualsevol lloc del món", explica.

Com a cas d'èxit, Delgado destaca el seu assoliment empresarial gràcies a la implementació de la visió estratègica VUCA i prendre el risc d’escollir “un camí diferent de la resta”. Zeno Quantum és una empresa cientificotecnològica que va sorgir fa dotze anys i que va “apostar per crear solucions basades en intel·ligència artificial per a l'anàlisi de patrons” i avui en dia és considerada “l'empresa líder en eines d’orientació a nivell mundial”, puntualitza el seu CEO.

Notícies relacionades