Diumenge 28 d'abril de 2024
|
00:08 H
L'artista Idoia Lasagabaster.
L'artista Idoia Lasagabaster. (Foto: Idoia Lasagabaster)
Speaker's Corner

L'exploració de la creativitat i espontaneïtat amb la tècnica d'aquarel·la de Lasagabaster

Andorra la Vella.- Cada pinzellada i cada gota de color ha servit com a mitjà d'expressió creatiu per a la reconeguda pintora experta en aquarel·la, professora i autora Idoia Lasagabaster, que impartirà un taller sobre la tècnica de l'aquarel·la els pròxims 23 i 24 de març a l'hotel Roc Blanc. L'estil de l'artista basca es basa en l'espontaneïtat a través dels aprenentatges i reflexions adquirits al llarg del temps. La seva principal recomanació és que "per a ser més espontanis, no és necessari dibuixar amb el llapis, es pot dibuixar directament amb el pinzell", aspecte que vol aplicar amb als assistents de la jornada.

D'aquesta manera, el curs de pintura que proposa als participants és endinsar-se en el descobriment i aprofundiment de les possibilitats pictòriques que ofereix la tècnica de l'aquarel·la, i gaudir de les demostracions pràctiques i de la guia de l'artista. El punt de partida de Lasagabaster per a la jornada de dos dies és iniciar l'activitat amb un repte desafiant per posar a prova els mètodes pictòrics dels assistents, seguit d'una pràctica amb menys dificultat per consolidar la confiança a l'hora de pintar i finalitzant amb una improvisació. La pintora espera que els participants puguin "treure el que tenen dins imposant un estil determinat" i és per aquest motiu que no exigeix cap nivell per formar part del taller. No obstant això, els inscrits novells han d'entendre que el taller "pot ser molt tens i molt impredictible", però els ajudarà a "ser més lliures" en el seu procés creatiu, adverteix l'artista basca.

Per altra banda, Lasagabaster assegura que l'aquarel·la pot arribar a ser "ingrata", un dia "pots fer tres o quatre dibuixos" sense complicacions i després "enfrontar-te a una altra cosa i no obtenir cap resultat". Per tant, el consell de l'artista per als principiants que volen assolir una perfecció en la seva tècnica en l'aquarel·la és dur a terme una pràctica "quasi diària o més o menys continuada", ja que "és a prova de persones amb paciència" i per aquells que tenen "molt d'interès".

Notícies relacionades