Diumenge 21 de juliol de 2024
|
03:43 H
Vestit i calçat han experimentat un increment.
Vestit i calçat han experimentat un increment. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Els salaris inferiors a 24.000 euros s'apujaran amb un IPC de l'1%

Andorra la Vella.- Els salaris inferiors als 24.000 euros s’hauran d’apujar un 1%, ja que l’Índex de Preus al Consum (IPC) ha quedat fixat en aquest valor. Així ho ha anunciat el ministre portaveu, Eric Jover, després que el consell de ministres celebrat aquest dimecres hagi donat el vistiplau al decret que determina aquest valor. Jover ha manifestat que aquesta xifra compleix les previsions que es tenien i ha concretat que amb aquest percentatge l’IPC d’Andorra se situa entre els d’Espanya (0,8%) i el de França (1,5%). Pel que fa a la Unió Europea, cal afegir que l’evolució dels indicadors de l’Índex de Preus de Consum Harmonitzat avançat (IPCHAV) s’ha situat al desembre en l’1,3%.

Tal com ha comentat Jover, un dels impactes més directes d’aquest índex es deriva de l’aplicació de la llei de mesures urgents per a la millora del poder adquisitiu i suposa que tots els treballadors que percebin un salari inferior a 24.000 euros vegin incrementat el seu sou en un 1%.

Tal com ha puntualitzat el ministre portaveu sobre l'evolució d'aquest índex de preus al consum, la inflació en el darrer mes ha estat donada per l’increment dels grups transport, i vestit i calçat, mentre que esbarjo, espectacles i cultura, i ensenyament han disminuït respecte del mes de novembre.

D’altra banda, cal destacar que el consell de ministres d’aquest dimecres ha donat llum verda a una quota de cent autoritzacions d’immigració de treball sense residència. Jover ha recordat que el primer reglament de la quota d'aquest tipus de permisos va ser data del 2013 i que llavors també es van atorgar 100 autoritzacions, de les quals s’han acordat ja 98. L’objectiu d’aquests permisos, recorden des de l’executiu, és donar cobertura legal a les empreses andorranes que contracten personal que treballa efectivament i resideix en permanència a l’estranger. El reglament aprovat manté les mateixes condicions de concessió dels permisos de la norma aprovada el 2013.

Notícies relacionades