El pont tibetà servirà per desestacionalitzar el turisme
A l'Alça

El pont tibetà servirà per desestacionalitzar el turisme

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, confirma que es pagarà una entrada i hi haurà transport públic des del poble

Un dels principals reptes del sector turístic és aconseguir desestacionalitzar les visites al país. Si bé enguany tampoc es tindrà una bona temporada d'hivern degut a la pandèmia, promotors, hotelers i administracions comunals ja treballen en l'oferta estiuenca d'aquest 2021 per intentar salvar l'any.

Una de les atraccions més esperades dels pròxims mesos és el 'pont tibetà' de Canillo, que segons el comú, serà la passarel·la penjant més llarga del món amb 592 metres de recorregut i estarà ubicada a la Vall del Riu. Tal com ha explicat el cònsol major, Francesc Camp, al programa 'A l'Alça', en aquests moments s'estan afinant "els números", per saber la "demanda potencial hi pot haver, agafant com a referència el mirador del Roc del Qer" i ha confirmat que el pagament d'una entrada serà "gairebé segur", tot i que s'està avaluant quina serà la tarifa, ja que "hi ha molta sensibilitat al preu i amb la crisi encara més; el que volem amb tot això és que si algú ve a Canillo i no fa res més a la parròquia, que aquella entrada cobreixi les inversions fetes i quedi una mínima despesa".

Seguint el model d’èxit del Roc del Qer, a la tardor vinent la parròquia espera incorporar el nou reclam a la seva oferta turística, i poder superar així les dues centes mil persones que, de mitjana, visiten cada any el mirador. En aquest sentit, Camp també ha explicat que estan preparant una línia de transport públic que surti del poble de Canillo i vagi fins al mirador i el pont tibetà, per evitar l'excés de cotxes per la carretera de Montaup. "Intentarem que sigui així quan sigui temporada alta, tot el mes d’agost, gairebé tot el mes de juliol i els caps de setmana del mes de juny i setembre, i potser també de l’octubre i del maig", ha detallat.

Canillo és precisament una de les parròquies que més visitants rep, amb dos milions de pernoctacions. I conscient que aquest creixement no és infinit, busca un turisme de qualitat que valori l’entorn natural del país. És per això que des del comú es defensa que "el turisme de muntanya que puja als pics pot créixer però no en tenim prou, hem de combinar aquest turisme de natura amb el turisme que vol un fàcil accés i experiències diferents que no troben enlloc més, i tot això el que ens ha de fer és més atractius tot l’any". El cònsol ha afegit que Andorra té "un turisme que funciona molt bé a l’hivern i ja comença a créixer a l’estiu des de fa uns anys, però si volem continuar tenint turistes, hem de tenir un tipus d’oferta diferenciadora; tothom parla de potenciar el turisme de muntanya, el turisme gastronòmic… al 100% d’acord, però és que tenim gairebé 50.000 llits turístics al país, a Canillo tenim 11.000 llits turístics, doncs construïm aquest producte turístic entre tots".