El projecte de construcció del centre que s’ubicarà a Ordino. (Foto: Govern d'Andorra)
Empresa

CEA, EFA i Cambra defensen la implantació de Grifols

Les tres institucions asseguren que el projecte atraurà inversions que contribuiran a la diversificació econòmica

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS), la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l'Empresa Familiar Andorrana (EFA) valoren positivament la implantació del centre de recerca i desenvolupament que Grifols i el Govern estan duent a terme a la parròquia d'Ordino. Mitjançant un comunicat, expliquen que "des de la nostra visió, aquest projecte s'emmarca dins de l'estratègia nacional d'atracció d'empreses i inversors en sectors que afavoreixen la diversificació econòmica del país".

Així doncs, les tres institucions defensen l'atracció d'inversions que contribueixin a la diversificació econòmica i aportin un valor afegit real a l'economia, consolidant un desenvolupament qualitatiu i sostenible.

Per part de la Cambra i la CEA, com a membres d'ADI, han estat informades del projecte de Grifols i dels avantatges que pot aportar un procés d'obertura econòmica, tot i que correspon al Govern l'estratègia i la prospecció dels projectes d'inversió estrangera, atesa la seva dimensió més política.

La CEA, l'EFA i la CCIS consideren que aquests són els resultats del procés d'obertura i homologació de l'economia andorrana desplegat al llarg de la darrera dècada, i esperen que la implantació de Grifols a Andorra sigui un primer pas que obri la porta a altres projectes empresarials que contribueixin a enfortir la marca de país.

Al parer de les tres institucions, a més, aquest és un projecte positiu i beneficiós per al país, ja que connectarà diferents sectors d'activitat i generarà nous llocs de treball qualificats.