Diumenge 19 de maig de 2024
|
00:20 H
Un moment de la trobada celebrada aquest dilluns a Ordino.
Un moment de la trobada celebrada aquest dilluns a Ordino. (Foto: Comú d'Ordino)
Sector públic

Ordino crearà un segell per certificar les empreses compromeses amb la reserva de la biosfera

Andorra la Vella.- Els cònsols d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, han comparegut aquest dilluns en la taula de dinamització de la parròquia davant els principals actors econòmics de la vila per a explicar el pla de sostenibilitat i l’alineament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que tenen com a eix principal la reserva de la biosfera. Així, els representants dels pagesos i ramaders, l’associació d’Hotelers i Comerciants, empresaris de la parròquia i Secnoa, han conegut de primera mà les principals accions que es duran a terme des del consistori, que principalment fan referència a l’aplicació dels ODS i a un estudi de creixement urbanístic. Conèixer el sostre i l’abastiment dels recursos, com ara els hídrics, per atendre la creixent demanda i aconseguir una gestió política i territorial sostenible, són els principals objectius de la gestió exposada.

“Les conclusions d’aquest estudi ens portarà, si és necessari, a modular el creixement de la parròquia i sobretot ens permetrà saber a on estem i fins on volem arribar”, ha explicat Mortés. Per la seva banda, la cònsol menor ha afegit que es tracta de donar resposta a una realitat que estem vivint a tot el país amb el nostre compromís en ser reserva de la biosfera. "La protecció dels nuclis antics, el perfil de turista que volem o el tipus de construcció més idoni" són algunes de les inquietuds que han sorgit a la trobada d'aquest dilluns.

Un altre tema que s'ha tractat és la creació d’un segell per certificar les empreses compromeses amb la reserva de la biosfera. L’adhesió del sector privat a aquest compromís amb la parròquia tindrà un reconeixement públic, en forma de segell de qualitat. La decisió la prendrà un comitè que autoritzarà l’ús d’aquest distintiu per a l’empresa compromesa o als productes agrícoles i artesanals, que s’atorgarà als establiments i productors d’Ordino. Altres accions per transmetre i conscienciar la població d’aquest nomenament que va fer públic la Unesco l’octubre del 2020, són els cursos que s’han posat en marxa a la Casa de la Muntanya, que es van iniciar amb personal del comú i que s’han fet extensius a informadors d’altres parròquies.

Notícies relacionades