Dimecres 29 de maig de 2024
|
23:31 H
La seu de la CASS.
La seu de la CASS. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Els assalariats registrats al mes de juny creixen un 6,2%

Andorra la Vella.- El nombre d'assalariats del mes de juny se situa en 39.874, una xifra que suposa un increment del 6,2% respecte del mateix mes de l'any passat. Segons les dades fetes públiques aquest dijous pel departament d'Estadística del Govern, la massa salarial se situa en 93,67 milions d'euros, el que representa un increment del 16,2% respecte al mes de juny de l'any passat. Pel que fa al salari mitjà avançat del mes de juny, està en els 2.349,06 euros, mentre que el salari medià arriba als 1.824,13 euros. La variació del salari mitjà avançat respecte del mes de juny del 2021 és del 9,4% mentre que la del salari medià és del 5,9%.

Estadística també ha facilitat aquest dijous les dades semidefinitives del mes de maig i en aquest sentit cal assenyalar que hi havia 38.841 persones assalariades, el que representa un augment del 8,6% respecte al mateix mes de l'any anterior, en què n'hi havia 35.762.
El mes de maig presenta l'increment més destacat del nombre d'assalariats, comparat amb el mateix mes de l'any passat, en el sector de l'hoteleria, amb un 40% més. El sector que presenta un decrement més destacat en el nombre d'assalariats és llars que ocupen personal domèstic, que cau un 3,3%.

La mitjana d'assalariats, d'acord amb les dades acumulades de gener a maig és de 41.897 persones, un 16,3% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és hoteleria, amb un 90,7%. En canvi, el que presenta un decrement més rellevant és llars que ocupen personal domèstic, amb un 3,9% menys.

Segons les dades acumulades al llarg dels darrers dotze mesos, la mitjana d'assalariats és de 40.126 persones, un 9,1% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és hoteleria, amb un 41,7% més. En canvi, llars que ocupen personal domèstic, cau un 2,6%.

D'altra banda, cal destacar que la massa salarial total del mes de maig és de 87,95 milions d'euros. La variació és positiva, d'un 17,5%. El que més creix és hoteleria amb un 80,4% més i cap sector presenta una variació negativa.

D'acord amb les dades acumulades dels cinc primers mesos de l'any, tenim que la mitjana mensual de la massa salarial és de 94,60 milions d'euros, equivalent a un increment del 23% respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és hoteleria, amb un 138,8% i cap sector presenta una variació negativa.

Si es tenen en compte les dades dels darrers dotze mesos, tenim que la mitjana mensual de la massa salarial és de 90,27 milions d'euros, el que representa un increment del 12,8% respecte. Hoteleria és, novament, el que més creix amb un 60% més i, com en els casos anteriors, cap sector té disminucions.

Quant al salari mitjà total declarat a la CASS per al mes de maig és de 2.264,31 euros, un 8,2% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquest mes, els sectors que presenten una variació positiva més remarcable són hoteleria, amb un 28,9% més, i comerç al detall, llevat de vehicles de motor, amb un increment del 15,9%. Cap sector presenta una variació negativa.

D'acord amb les dades acumulades de gener a maig, el salari mitjà s'ha situat en 2.257,86 euros, un 5,8% amb més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta un increment més remarcable és hoteleria, amb un 25,2% i no hi ha cap sector que presenti una variació negativa.

Si es tenen en compte les dades acumulades durant els darrers dotze mesos, el salari mitjà s'ha situat en 2.249,76 euros, un 3,4% més respecte al mateix període anterior. Novament, el sector que més creix és hoteleria,12,9%. I tampoc n'hi ha cap amb variació negativa.

Si tenim en compte el salari medià total declarat a la CASS per al mes de maig, tenim que se situa en 1.818,18 euros, és a dir, un
6,5% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és hoteleria amb un 24% més. I el sector que presenta una variació negativa més important és agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un 2,6% menys.

Notícies relacionades