Una perruquera de Kerala perruqueria i estètica tallant els cabells a una clienta per a fer una perruca. (Foto: M. R.)
Mostra de les cues de les clientes que s'han prestat a donar cabells per a fer perruques. (Foto: M. R.)
Una perruquera de Kerala perruqueria i estètica pentina una clienta. (Foto: M. R.)
Una perruquera de Kerala perruqueria i estètica assecant els cabells a una clienta. (Foto: M. R.)
Nelly Garcia tallant els cabells a una clienta per a fer una perruca. (Foto: M. R.)
Nelly Garcia subjectant la cua d'una de les clientes. (Foto: M. R.)
RSC

Èxit d'assistència a la jornada solidària de donació de cabell

Hi ha cinc persones que s'estan sotmetent a tractament interessades a obtenir una d'aquestes perruques solidàries

Andorra la Vella-. Nelly Garcia, la propietària de la perruqueria i centre d'estètica d'Andorra la Vella Kerala ha valorat molt positivament aquest dimecres al matí les primeres hores de la jornada solidària de donació de cabell que s'ha organitzat amb motiu del Dia mundial del càncer de mama. Segons Garcia, una trentena de persones han trucat per a informar-se mentre que d'altres han decidit apropar-se directament a l'establiment sense cita prèvia per a fer un gest altruista i donar, com a mínim, trenta centímetres dels seus cabells perquè, juntament amb la donació d'altres dones, es pugui confeccionar una d'aquestes perruques solidàries. Concretament, ha precisat, es necessiten vuit cues de cabell per a crear una perruca que, en ocasions normals, acostuma a tenir un preu d'uns 2.000 euros.

Garcia -qui ha informat que per a fer una donació no hi ha cap mena de requisit quant al tipus de cabell més enllà de complir una llargada mínima- informava que, a hores d'ara, ja s'han apropat a la perruqueria un total de cinc persones que actualment s'estan sotmetent a tractament de quimioteràpia o de radioteràpia interessades a obtenir una d'aquestes perruques solidàries. "Nosaltres tenim un espai perquè ningú les pugui veure. Allà es treuen la gorra o el mocador i les assessorem. Elles mateixes s'emocionen quan es tornen a veure amb el mateix color i el tall que portaven" comentava Garcia, qui explicava que ha dut a terme un curs d'estètica oncològica costejat per Andbank. En aquests moments, Kerala disposa d'una seixantena de cues de cabell per a poder fer perruques. Tot i això, Garcia explicava que des de l'establiment, només en fan el manteniment, ja que les dissenyen des d'un altre centre especialitzat.

Per a la propietària de Kerala, la d'aquest dimecres és una jornada especial. Moltes de les clientes que s'han anat apropant a la perruqueria per a tallar-se els cabells, afirmava, tenen una història personal al darrere relacionada amb alguna persona propera que ha patit càncer. "Ha vingut una clienta a qui se li va morir el marit i li va prometre que es deixaria els cabells llargs per a donar-los" relatava, emocionada. Una alta clienta, la Belina, explicava que feia tres anys que no es tallava els cabells i que, simplement, ha decidit venir i donar-los amb l'objectiu de fer un gest solidari.

El banc de perruques solidàries es tracta d'una iniciativa que compta amb el suport d'Andbank i que s'ha impulsat juntament amb la perruqueria i centre d'estètica Kerala i l'entitat Mechones Solidarios. Aquesta, concretament, és la primera acció solidària que s'ha organitzat per donar a conèixer aquesta opció i també per rebre donacions.