Divendres 26 d'abril de 2024
|
08:17 H
La façana de la CASS.
La façana de la CASS. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Conveni amb Espanya per a l'intercanvi de dades dels pensionistes

Andorra la Vella

El consell d'administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) ha aprovat aquest dimarts un conveni amb l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) d'Espanya per a l'intercanvi de dades de control dels pensionistes. Així, el conveni permetrà, en primer lloc, informar de les defuncions dels pensionistes residents al país veí del sud, permeten així pagar les corresponents pensions fins al moment de la defunció. Amb aquest acord, per tant, s'evitaran pagaments indeguts.

En segon terme l'acord també permetrà informar dels imports de les pensions cobrades pels assegurats residents a l'estranger. D'aquesta manera se sabrà l'import de la pensió estrangera que cobra un pensionista resident al país. Aquesta informació, a més, ajudarà a saber el total d'ingressos reals d'un pensionista i, per tant, si pot accedir o no a una ajuda, com per exemple una pensió no contributiva. Després d'aprovar el conveni, serà el Govern qui haurà de validar-lo i, si escau, ratificar-lo.

Altres acords de la CASS

D'altra banda, el consell d'administració ha aprovat la convenció amb el Centre Medico-Quirúrgic (CMQ) per a les tècniques i prestacions per a les quals està degudament autoritat. El CMQ opera a Andorra des del 2016 i esdevé una plataforma estructural per donar suport a les consultes externes i espais quirúrgics i odontològics.

Tanmateix, s'ha donat el vistiplau a contractar els serveis de l'empresa Orgoa, la qual ha creat una plataforma de gestió de pròtesis i material quirúrgic que permet optimitzar el procés de compra d'aquests materials.

Finalment, s'han actualitzat les tarifes de monitoratge de glucèmia i s'ha acordat el reemborsament dels fàrmacs anomenats PrEP (Profilaxis preexposició) del VIH.

Notícies relacionades