Divendres 26 d'abril de 2024
|
14:09 H
El taller anterior que es va oferir a l'hotel Roc Blanc.
El taller anterior que es va oferir a l'hotel Roc Blanc. (Foto: Hotel Roc Blanc)
El taller anterior que es va fer al Roc Blanc.
El taller anterior que es va fer al Roc Blanc. (Foto: Hotel Roc Blanc)
El taller anterior que es va fer al Roc Blanc.
El taller anterior que es va fer al Roc Blanc. (Foto: Hotel Roc Blanc)
Speaker's Corner

Un taller per passar-s'ho bé i trencar tòpics al voltant del sushi

Andorra la Vella.- Un taller on els assistents puguin passar "una estona divertida" i puguin arribar a "trencar la dinàmica" de pensar que el sushi és "només peix cru". Això és el que promet Carlos Mesas, de Sushi Corner, que oferirà aquest dijous 9 de març una proposta al voltant de la cuina japonesa a l'hotel Roc Blanc, en el marc de l'Speakers'Corner, que demostra amb propostes com aquesta que és un espai multidisciplinari.

El cuiner ja va oferir un altre taller al Roc Blanc i destaca que el que vol és que siguin activitats "dinàmiques i divertides" en què alhora que la gent pugui endinsar-se en la gastronomia japonesa també pugui passar una bona estona. La cita serà a les vuit del vespre i en una primera part Mesas explicarà als assistents els secrets per coure l'arròs, que és clau perquè surti un bon sushi. "La gent es pensa que és bullir l'arròs vint minuts i ja està, i no és això" sinó que l'elaboració pot allargar-se dues hores. Els assistents podran escoltar alguns "trucs i secrets" perquè els quedi bé, ja que cal tenir en compte que si es cuina malament "no sortirà" el sushi. Després d'aquestes explicacions arribarà la part pràctica en què els alumnes aprendran a fer maxi rolls, california rolls, niguiri i gunkan, en total divuit peces que després es podran endur. Posteriorment, Mesas mostrarà com fer tres peces calentes per incidir en la idea que el sushi no és només peix cru i que n'hi ha una gran varietat.

El cuiner creu que el 'boom' de l'interès per la cuina japonesa, i en especial pel sushi, ve perquè és "considerat un menjar d'alta qualitat i sa" i posa com a exemple que "als pares els encanta que els fills en mengin", ja que d'aquesta manera tasten el peix.

Mesas, que es dedica actualment al menjar a domicili, a preparar menjar per endur, al 'showcooking' i a esdeveniments, destaca que fer el taller al Roc Blanc li serveix per "donar-se a conèixer" i creu que la seva proposta també té un valor afegit per a les propostes que es fan des de l'hotel.

Notícies relacionades