Dimarts 21 de maig de 2024
|
18:53 H
Gràfic que mostra l'índex de vendes de grans superfícies (juny 2022 - juny 2023).
Gràfic que mostra l'índex de vendes de grans superfícies (juny 2022 - juny 2023). (Foto: Estadística Govern)
Gràfic que mostra la variació intermensual de l'índex de vendes de grans superfícies (juny 2022 - juny 2023).
Gràfic que mostra la variació intermensual de l'índex de vendes de grans superfícies (juny 2022 - juny 2023). (Foto: Estadística Govern)
Indicadors

L'índex de vendes de grans superfícies creix un 6,1% el mes de juny

Andorra la Vella.- L'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del 6,1%, a preus corrents, el mes de juny respecte al juny de l'any anterior, tal com ha informat el departament d'Estadística del Govern. Pel que fa al desglossament de l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels alimentaris creix un 9,8% i la resta de productes (no alimentaris) incrementa un 2,5% en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent al juny experimenta una variació positiva del 8,9% respecte al maig, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Amb relació a l'índex de vendes a preus constants, descomptant l'efecte dels preus, disminueix l'1,4% el mes de juny en comparació amb el període homòleg de l'any anterior; així, les vendes de productes alimentaris cauen el 2% i les de la resta de productes decreix un 2,2%.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials el juny augmenta un 1,6% respecte al mateix mes de l'any anterior, i incrementa un 0,5% respecte al registrat el mes de maig. Del personal ocupat, més del 64% són dones i el 93% disposa de contractes a jornada completa.

Notícies relacionades