Dimecres 01 de maig de 2024
|
03:18 H
Les vendes a les grans superfícies van augmentar al mes d'agost.
Les vendes a les grans superfícies van augmentar al mes d'agost. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les vendes a les grans superfícies comercials creix un 2,7% a l'agost, sobretot per l'alimentació

Andorra la Vella.- L’índex general de vendes de les grans superfícies comercials va créixer un 2,7% el mes d'agost respecte al mateix mes de l’any anterior. Si es desglossa aquest índex en productes alimentaris i la resta de productes, alimentació experimenta una variació positiva del 6,7%. Pel que fa a la resta de productes cau un 0,6%.

Pel que fa a les variacions intermensuals, l’índex general corresponent a l’agost experimenta una variació positiva del 20,1% respecte al juliol, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari, segons indiquen des del departament d'Estadística.

Pel que fa a l’índex de vendes de les grans superfícies a preus constants, és a dir, un cop eliminat l’efecte dels preus, a l’agost ha caigut el 4,9% respecte a l’agost de l’any anterior. Pel que fa a alimentació, davalla un 4,2%, mentre que l’índex relatiu a la categoria de 'resta de productes' decreix un 5,9% respecte al mateix període de l’any anterior. La magnitud dels índexs respecte de la mesura a preus corrents disminueix per l’efecte negatiu dels preus.

D'altra banda, cal destacar que a l’agost l’índex d’ocupació de les grans superfícies del comerç al detall cau un 0,1% en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, i davalla un 2,4% respecte al mes de juliol.

Pel que fa al volum de dones i homes ocupats en les grans superfícies comercials, el 64,8% correspon al gènere femení i el 35,2% restant al gènere masculí, distribució que presenta una gran estabilitat durant els darrers dotze mesos. Si comparem les dades amb el mateix període de l’any anterior, podem veure que la proporció de dones ocupades en aquest tipus d’establiments cau un 3,6% a l’agost. D’altra banda, la proporció d’homes ocupats en les grans superfícies augmenta el 7,4% aquest mateix mes.

Quant a la jornada laboral del personal ocupat en les grans superfícies comercials es distribueix entre el 93%, que té una jornada laboral a temps complet, i el 7% restant dels ocupats, que treballa a temps parcial.

Notícies relacionades