Dilluns 29 d'abril de 2024
|
08:07 H
Un hotel al Pas de la Casa.
Un hotel al Pas de la Casa. (Foto: L. G.)
Turisme

L'agost es tanca amb una ocupació del 77,36%

Andorra la Vella

El mes d'agost s'ha tancat amb una ocupació del 77,36%, una xifra similar a la de l'any passat (78,67%) i molt similar a la que es va registrar els anys 2018 i 2019, és a dir, abans de la pandèmia. Aquests resultats fan que des de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) es faci una "valoració positiva" d'aquest mes d'agost tant per "l'estabilitat del percentatge de l'ocupació" com pel fet que "alguns establiments han incrementat els preus de venda de les habitacions". I posen especial èmfasi en el fet que l'estabilitat hagi estat possible malgrat que s'hagin "reactivat" els viatges de llarga distància.

Des de la Unió Hotelera destaquen el fet que Andorra manté el seu atractiu turístic, tal com demostren les dades d'ocupació, i afegeixen que hi ha una forta demanda per part del client de proximitat i una important tendència a fer reserves de darrera hora. La patronal hotelera considera que els clients troben en Andorra un lloc on tenir a l'abat "natura i desconnexió" i valoren els esdeveniments organitzats pel Govern i els comuns (La Vuelta, Copa del Món de BTTT...), ja que creuen que contribueixen als resultats obtinguts.

Pel que fa a les dades de la darrera setmana del mes d'agost i principis de setembre, cal destacar que l'ocupació ja ha davallat una mica respecte de setmanes anteriors i s'ha situat en un 63,55%, una xifra que ha augmentat el cap de setmana fins al 69,16%. La setmana d'agost que ha estat més forta des del punt de vista d'ocupació hotelera ha estat la del 7 al 13, amb un 86,12% setmanal i un 87,14% el cap de setmana.

Notícies relacionades