Dissabte 27 de juliol de 2024
|
07:08 H
Diferents varietats de te oriental.
Diferents varietats de te oriental. (Foto: A. A.)
Diferents varietats de te oriental.
Diferents varietats de te oriental. (Foto: A. A.)
Speaker's Corner

Una xerrada per denunciar la desinformació i reivindicar el sabor original del te

Andorra la Vella.- Denunciar la desinformació en l'etiquetatge dels productes i reivindicar el sabor del te oriental. Aquest és l'objectiu principal de la xerrada que aquest 19 de setembre oferiran a l'hotel Roc Blanc els responsables de Lovedrinktea, Qian Wang i Alex Andrés, en el marc del cicle de conferències Speakers'Corner.

Sota el títol 'Desemmascarant els additius. Un viatge revelador cap a la puritat del te i la salut', els ponents han explicat que la idea central de la xerrada serà "reivindicar la singularitat del sabor autèntic del te a l'Àsia en contraposició dels sabors que s'han anat afegint" a Occident i que, d'alguna manera, "han anat marcant la tendència del que avui es coneix com a te".

Els dos experts denuncien que gran part del te que es comercialitza a Occident és aromatitzat i, això, "és un concepte totalment diferent de l'original". En aquest sentit, critiquen que amb la voluntat d'adaptar-se a aquest tipus de públic, les empreses encarregades de la producció i distribució del te han anat afegint cada vegada més potenciadors d'aromes i sabors, la qual cosa provoca que el producte original "estigui totalment emmascarat".

Malgrat que aquest pugui ser un bon negoci per a la indústria, els ponents asseguren que aquesta situació "no fa cap bé al món del te", ja que tots dos incideixen en la importància que el públic conegui el sabor del te autèntic, de la planta que prové i com és la seva elaboració.

A més, també lamenten la desinformació que hi ha en l'etiquetatge dels productes, els quals no deixen clars els additius que duen realment i impedeixen conèixer al 100% quins són els aromes i gustos originals. "Finalment, és màrqueting, però ens impedeixen gaudir d'una experiència autèntica dels aromes inherents i propis de la fulla del te", expliquen.

La celebració d'aquesta xerrada, que serà de caràcter més informatiu, es veurà complementada amb un taller que tindrà lloc el 30 de setembre, també a l'hotel Roc Blanc, on hi haurà una tast de sis varietats de te. Al llarg del taller, s'explicarà d'on prové cadascuna i quin és el seu procés d'elaboració.

Notícies relacionades